вівторок, 25 серпня 2009 10:30

Кримського депутата засудили на чотири роки

Кримського депутата засудили на чотири роки

Депутат ВР Криму від "Блоку Куніцина" Рувім Аронов засуджений до 4 років і трьох місяців колонії. Минулого тижня такий вердикт виніс суд Сімферопольського району, передає "1К".

Засудили Аронова цього разу не за участь у бандформуванні, а за ДТП зі смертельним наслідком, скоєне ним 27 вересня 2002 року. Того дня Аронов на "Мерседесе S430" дорогою в аеропорт Сімферополь смертельно травмував 77-річну Марію Андріївну Барсукову. За цей злочин семирічної давності суд і засудив його до 4 років колонії за ст. 286 КК України.

Як відзначає видання, стаття 286 не відноситься до тяжких злочинів і підпадає під амністію. А вони в Україні бувають не рідше разу на рік. "Враховуючи, що з 4 років Аронов відсидів у СІЗО вже 1,5 року, то вийти він може, відбувши лише половину терміну або більш того, за зразкову поведінку", - пише видання.

Проте, як розповів начальник ГУ МВС України в АРК Микола Іллічов, заарештовували Аронова з іншого приводу, і матеріали цього слідства за статтями, пов"язаними з бандитизмом, вже передані до Одеського суду, де знаходяться справи й інших "башмаків". Отже Аронову цілком можуть накинути й інший термін. Втім, за даними видання слідство не змогло довести два епізоди з вбивствами, за якими проходив колишній директор футбольного клубу.

За даними видання, Аронов залишився украй задоволений рішенням суду і оскаржити його не збирається, незважаючи на те, що з моменту вступу вироку у законну силу він більше не є депутатом парламенту автономії.

Як пояснили в постійній комісії ВР Криму мандатній, за депутатською етикою, організації роботи ВР і ЗМІ, це сталося автоматично, згідно із ст. 4 Закони України "Про статус депутата Автономної Республіки Крим". Пункт 2 цієї статті свідчить, що достроково повноваження депутата припиняються в разі вступу до законної сили звинувачувального вироку суду відносно нього. "У нас таких прецедентів в осяжному минулому не було, - пояснив голова комісії Григорій Іоффе. - Вони (суд) рішення до нас пришлють, виборча комісія Криму повинна буде представити його в профільну комісію". Навіть, як пояснив Іоффе, голосування депутатів про позбавлення повноважень не буде потрібно, оскільки законом це не передбачено.

Так само після розгляду у виборчкомі автоматично повинен отримати депутатський мандат наступний за Ароновим кандидат від "Блоку Куніцина". Це начальник управління регіонального розвитку Чернівецької ОДА Олександр Лієв.

Нагадаємо, затримали Рувіма Аронова 2 березня 2008 року в аеропорту Бориспіль, куди він прибув з Ізраїлю на святкування ювілею футбольного клубу "Таврія". Колишній комерційний директор ФК ховався від українських правоохоронців з 17 серпня 2006 року. За даними прес-служби МВС, саме тоді його і оголосили в розшук за підозрою в скоєнні злочинів у складі організованої злочинної групи "Башмаки". А вже 11 березня 2008 року суд Київського району Одеси санкціонував арешт депутата.

ProUA
Зараз ви читаєте новину «Кримського депутата засудили на чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути