вівторок, 29 червня 2010 14:38

Кримський депутат поцупив 65 мільйонів

Кримський депутат поцупив 65 мільйонів

Правоохоронці затримали депутата кримського парламенту Сергія Казаченка за підозрою в розкраданні коштів у особливо великих розмірах у рамках розслідування шахрайства посадовців кредитного союзу "Південний".

Як повідомили в правоохоронних органах, восени 2009 року до міліції почали звертатися вкладники кредитного союзу, за їхніми заявами порушено кримінальну справу за фактом шахрайства.

За даними ревізії, завдані вкладникам збитки становили 64,9 млн грн. Загальна кількість потерпілих - понад три тисячі осіб. Кримінальну справу проти Казаченка порушив прокурор Криму. Київський райсуд Сімферополя 28 червня обрав депутату запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

"Громадянин Казаченко підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого статтею "розкрадання в особливо великих розмірах". Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років", - повідомили в кримській міліції.

У справі проходить ще низка посадовців, які в різний період часу обіймали керівні посади в кредитному союзі. На сьогоднішній день цих людей також притягнуто до кримінальної відповідальності, їм обрано різні запобіжні заходи.

Кредитний союз "Південний" було створено в 2001 році, активні дії з прийому вкладів здійснювалися з 2006 по 2008 роки.

Сергія Казаченка було обрано до Верховної ради Криму за списками виборчого Блоку Куніцина. З вересня 2009 року по червень 2010 він очолював контрольну комісію кримського парламенту з питань приватизації.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Кримський депутат поцупив 65 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути