четвер, 27 березня 2014 16:28

"Кримські випускники гарантовано отримають українські дипломи" - заступник Міносвіти

"Кримські випускники гарантовано отримають українські дипломи" - заступник Міносвіти

Випускники, що зараз закінчують школу в Криму, гарантовано отримають українські атестати, повідомила під час брифінгу перший заступник міністра освіти і науки України Інна Совсун.

"Є питання, чи вдасться нормально завершити навчальний рік у Криму для випускників. Але замовлення на атестати, так само, як і на дипломи про вищу освіту, вже пішло до державних органів. Тому всі отримають документи про освіту звичного зразка",- повідомила Совсун.

За її словами, проблемою є лише де і як кримчани зможуть отримати свої атестати і дипломи:

"Може бути проблема, що їх буде складно доставити на територію Криму. Але це вже не наша компетенція, бо якщо перекриють кордони, Міносвіти фізично не зможе нічим допомогти. Можна розглядати як варіант отримання дипломів на материку, якщо ситуація все ж таки ускладниться. Всі кримчани, які мають проблеми із навчанням, переведенням, отриманням документів чи виплатою стипендій, можуть звертатися до нас на гарячу лінію".

Як повідомляють у Міністерстві, наразі потребує вирішення також ситуація із переведенням педагогів із Криму на материк, адже люди можуть залишитися без роботи.

"Є школа в Криму, яка майже у повному складі хоче переїхати до іншого регіону: з дітьми, вчителями. Але це поки чи не єдиний такий масовий випадок. Яка це школа - не повідомлятимемо, доки ситуація остаточно не вирішиться", - каже Інна Совсун.

Зараз ви читаєте новину «"Кримські випускники гарантовано отримають українські дипломи" - заступник Міносвіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути