пʼятниця, 02 червня 2006 13:31

Кримчани витіснили американських військових до Алушти

 

Американські військові, які прибули до Криму для участі в навчаннях "Sea Breeze-2006" не змогли потрапити на полігон в районі селища Старий Крим. Учасники акцій протесту проти військової присутності США на півострові блокували всі під"їзди до полігону, внаслідок чого американців довелося відвезти до Алушти і розмістити в одному з місцевих готелів.

Напередодні літак з 150 військовослужбовцями США приземлився в Сімферополі. Американцям насилу вдалося вибратися з аеропорту, оскільки він був заблокований мітингувальниками.

Наразі до феодосійців приєдналися сотні жителів інших міст - Донецька, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси. Серед учасників акцій протесту представники різних політичних сил, але переважають прихильники Наталії Вітренко та її партії "Народна опозиція", комуністи, представники проросійських організацій і блоків.

Вантаж, який доставили американські військові кораблі до Феодосії, дотепер не розмитнений. Контейнери з написом "Вибухонебезпечно" дозволять розкрити тільки після того, як Верховна Рада на засіданні 7 червня схвалить рішення про проведення навчань.

Сьогодні відбудеться засідання Верховної Ради Криму, на якому депутати мають намір розглянути ситуацію, яка склалася на півострові у зв"язку з прибуттям іноземних військ.

27 травня до Феодосії прибуло транспортне судно США "Едвантедж", з якого розвантажили інженерну техніку і будівельні матеріали, призначені для вдосконалення навчально-тренувальної бази Старокримського полігону Військово-Морських сил України. Місцеві жителі заблокували цей вантаж у порту, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани витіснили американських військових до Алушти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути