Ексклюзиви
вівторок, 12 липня 2016 05:55

Кремль шантажує Джемілєва через сина - адвокат

Кремль шантажує Джемілєва через сина - адвокат

Російська Федерація намагається шантажувати лідера кримськотатарського народу Мустафу Джемілєва через його сина Хайсера, який знаходиться в одній з колоній Астрахані.

Про це пише адвокат Микола Полозов в блозі на "Обозревателе".

"Справа побутова, насправді ніякої політики немає. Нещасний випадок, необережне поводження зі зброєю, труп. Неприємна історія, зокрема і для Мустафи Джемілєва, який для російської влади став антисимволом. Людиною, з якою необхідно боротися. І ось його сина Хайсера взяли в якості заручника. Джемілєву неодноразово натякали, що його позиція щодо Криму, кримських татарів та відношення до Росії може вплинути на його звільнення", - розповів Полозов, який займається захистом Хайсера.

Він додав, що сина Джемілєва постійно тримають в штрафному ізоляторі, незважаючи на те, що він має проблеми зі здоров'ям. Хайсеру спочатку хотіли поставити "умисне вбивство". Однак завдяки адвокату колегія визначила злочин як дію з необережності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму базується до 80 тисяч російських військових - Джемілєв

"В остаточному підсумку покарання було знижено до 3,5 років. За російськими мірками це взяли і виправдали людину. Таким чином, Хайсер повинен вийти на свободу 26 листопада цього року. Але є суттєва небезпека, що влада може спробувати утримувати його в якості заручника і придумати йому якусь нову справу, яку він зробив нібито в тюрмі", - попередив Полозов.

Зараз ви читаєте новину «Кремль шантажує Джемілєва через сина - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути