вівторок, 06 травня 2014 06:20

Кремль розсіює увагу української влади зі сходу на південь — експерт

Кремль розсіює увагу української влади зі сходу на південь — експерт
Анатолій Октисюк. Фото: facebook.com

Сутички та кровопролиття в Одесі 2 травня були проведені, щоб розпорошити увагу людей і зусилля центральної влади щодо стабілізації ситуації в країні.

Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Анатолій Октисюк.

Зокрема, експерт пояснив, для чого була обрана в якості вогнища конфлікту саме Одеса.

"Це було зроблено знову ж таки для того, щоб перенести центр такої боротьби, агресії, протистояння зі сходу на Одесу. Це маневр, щоб влада розпорошила свої акценти не тільки зі сходу, а й на південь, до Одеси", - зазначив Октисюк.

Таким чином, за його словами, Росія намагається дестабілізувати цілий пояс, починаючи від Донбасу і йдучи через Крим, південь, Одесу до Придністров'я.

"Міжнародне співтовариство має однозначне твердження, що тут вбачається рука російських спеціальних розвідок. Це робиться, щоб посіяти чергову порцію хаосу", - додав експерт.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися зіткнення між проросійськими мітингувальниками та учасниками мітингу за єдність України. Проросійські активісти застосували вогнепальну зброю проти проукраїнських мітингувальників.

У відповідь учасники мітингу за єдність України знесли табір Антимайдану. Проросійські мітингувальники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Але потім в будівлі сталася пожежа, в результаті чого багато людей загинуло. За останніми даними, в той день загинули 46 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Кремль розсіює увагу української влади зі сходу на південь — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути