четвер, 21 червня 2018 07:24

Кремль боїться показати, в якому стані Олег Сенцов

Кремль боїться показати, в якому стані Олег Сенцов
Кремль не хоче, щоб український омбудсмен Людмила Денисова побачила, в якому стані знаходиться Олег Сенцов після майже 40 днів голодування. Фото - rusvesna.su

Кремль не хоче, щоб український омбудсмен Людмила Денисова побачила, в якому стані знаходиться Олег Сенцов після майже 40 днів голодування, і розказала про це публічно.

Особливо там бояться, щоб у ЗМІ не потрапили фото Сенцова. Таку думку висловив політичний експерт Василь Мокан, передає 24 канал.

За його словами, зараз вдалий час для тиску на Росію щодо обміну військовополоненими і політв'язнями у зв'язку з проведенням Чемпіонату світу з футболу. Однак цей діалог блокує Кремль. Це політичний актив, який використовуватиметься як аргумент на можливих переговорах Трампа і Путіна.

"Якби в Кремлі були готові йти на поступки і турбувалися про свій імідж, то обмін військовополоненими і заручниками частково б відбувся. Або були б натяки на це. На даному етапі немає навіть приблизних перспектив. Особливо це стосується Олега Сенцова. Є інформація, що Кремль взагалі поставив блок на це питання. Путін просто піднімає ціну питання", – каже Василь Мокан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: The New York Times присвятила Сенцову редакційну статтю

Політолог вважає, що перспектива щодо обміну і звільнення політв'язнів може з'явитися за умови проведення двосторонньої зустрічі Трампа і Путіна. В Москві на цю зустріч покладають велику надію ще з часів обрання Трампа. Президент США також пом'якшив риторику щодо Росії. В Білому домі хочуть максимально комфортні сприятливі умови на переговорах.

Втім, на переконання Мокана, якщо зустріч буде не результативною або Кремль не побачить вигідних для себе перспектив, то можливе лише часткове чи одиничне звільнення заручників. Приміром, завдяки втручанню Туреччини можуть звільнити кримських татар.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив, що готовий просити помилування для українського режисера та політв'язня Олега Сенцова.

Зараз ви читаєте новину «Кремль боїться показати, в якому стані Олег Сенцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути