Ексклюзиви
вівторок, 12 листопада 2019 16:20

"Країну не буде кому захищати" - експерт про скасування призову

"Країну не буде кому захищати" - експерт про скасування призову
Олексій Арестович: Строковики є складовою частиною загальної мобілізації. У разі наступальних дій з боку РФ вони будуть додатковою силою для ЗСУ. Фото: Міністерство оборони

Контрактна армія - це велика розкіш, яку не може собі дозволити воююча країна.

Про це говорить військовий експерт Олексій Арестович, коментуючи ідею міністра оборони України Андрія Загороднюка. Заявив про бажання скасувати військовий призов.

"Ідея міністра дуже невдала і навіть популістична. Виглядає, що він просто відпрацьовує порядок денний партії "Слуга народу". Ми, як країна, що має 2700 кілометрів кордону з державою-агресором не можемо дозволити собі відмовитись від строкової служби. Країну тоді просто не буде кому захищати", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доступ ДБР до стратегічних планів ЗСУ загрожує нацбезпеці

Змішана модель, яку маємо зараз, є оптимальною для наших реалій, каже він.

"В умовах війни контрактники перебувають у зоні бойових дій. А строковики забезпечують повсякденну діяльність військ у пунктах дислокації чи учбових центрах.
Важливим фактором також є те, що строкова служба формує резерв для армії. Ці хлопці пройшли військову підготовку і знають з якого боку підходити до автомату і куди стріляти. Зараз їх досить непогано готують професійні інструктори. Строковики є складовою частиною загальної мобілізації. У разі наступальних дій з боку РФ вони будуть додатковою силою для ЗСУ. Наприклад, навчальний центр Десна прикриває Київ з північного напрямку. На його базі можуть розгортатись сили танкових бригад. Більша частина тих, хто зараз знаходиться у Десні та обслуговує її - строковики. Саме тому не можемо собі дозволити від них відмовитись", - додає Олексій Арестович.

На думку міністра оборони Андрія Загороднюка результати соцопитування мешканців ОРДЛО є наслідком постійного інформаційного впливу окупантів на населення цих територій.

Зараз ви читаєте новину «"Країну не буде кому захищати" - експерт про скасування призову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути