пʼятниця, 05 березня 2021 17:01

Краще перехворіти. Невідомо, чим нас колотимуть - чому українці бояться вакцинації
5

В Україні в розпалі 1-й етап вакцинації. Станом на 5 березня 1-шу дозу вакцини індійського виробництва CoviShield уже отримала 12 481 людина. Передусім це медики. Паралельно близько 135 тис. осіб стали в електронну чергу на щеплення.

Свою дозу вакцини публічно отримали президент України Володимир Зеленський, голова МОЗу Максим Степанов та головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Проте, не дивлячись на їхній приклад, багато хто досі не хоче вакцинуватися.

Gazeta.ua запитала у людей: чому українці бояться щеплень проти коронавірусу?

Автор: Gazeta.ua
  Василь Полока категорично проти щеплень
Василь Полока категорично проти щеплень

Василь Полока, 53 роки:

Люди ризикують. Невідомо, чим нас хочуть колоти. Я не щепитимуся. Негативно ставлюся до вакцин. Вважаю, що організм повинен перебороти будь-який вірус і виробити сам антитіла.

Олександр Золотарьов, 26 років:

Люди керуються стадним інстинктом і зовсім не хочуть подумати своєю головою. Замість того, щоб детальніше дізнатися про препарат, поширюють дурнуваті пости про змови і вбивчу вакцину. Я вакцинуватимуся і невдовзі хочу стати в чергу. Це шанс повернутися до нормального життя. Хвороба сама не зникне.

Олена Тимченко, 34 роки:

За всіх українців не можу сказати, думаю, причини у всіх різні. Сама не проводитиму щеплення. Невпевнена в якості вакцини.

Автор: Gazeta.ua
  Тимченко Олена боїться неякісної вакцини
Тимченко Олена боїться неякісної вакцини

Наталія Іванченко, 45 років:

Українці не вірять владі. Це стосується усього, а не лише вакцини. Довго з нас намагалися зробити дурнів. Люди не знають, що то за вакцина, але ще більше лякає індійський виробник. Скільки є випадків, коли після невдалого щеплення люди ставали каліками. Я краще берегтимуся або перехворію, ніж піддамся такому ризику.

Василь Швець, 72 роки:

Українці не хочуть вакцинуватися через те, що не говорять відкрито всю правду про вакцину. У людей виникають сумніви. Я утримаюся від вакцинації. Думаю, що цей препарат ненадійний.

Автор: Gazeta.ua
  Василь Швець вважає вакцину проти коронавіуру ненадійною
Василь Швець вважає вакцину проти коронавіуру ненадійною

Ганна Цибко, 79 років:

Багато із вакциною непорозумінь. Вона недосліджена як слід, ненормально, коли людей щеплюють, а паралельно випливає купа нових фактів про препарат. Думаю, що це і викликає недовіру у людей. Я не вакцинуватимуся. Нехай моя доза дістанеться тому, хто більше цього хоче або потребує.

Автор: Gazeta.ua
  Анна Залоза підтримує вакцинацію. Довіряє досвіду друзів-іноземців
Анна Залоза підтримує вакцинацію. Довіряє досвіду друзів-іноземців

Анна Залозна, 33 роки:

Українці бояться вакцинуватися, бо на них сильно впливає інтернет. У соціальних мережах з'явилося багато інформації про те, що вакцинація може сприяти розвитку нових клітин, зокрема і ракових. Можливо, що людина складно перенесе вакцинацію. Я ще не вакцинувалася, але хочу і буду. У мене є знайомі, які вакцинувалися за кордоном. Розповідали про звичайні побічні ефекти, які можна пережити.

Іван Омелюк, 30 років:

Я міг отримати вакцину під час 1-х етапів, але уже відмовився. Недовіряю індійському виробнику, думаю, більшість людей теж такої думки. Вакцинуватися треба, але хочеться отримати перевірений препарат.

Наталія Лотоцька, 38 років:

Ми просто не маємо звички щеплюватися, особливо теперішня молодь. Я хотіла б вакцинуватися, але якщо вакцина буде не індійська. Бо ми вже з нею стикалися, то якось не дуже результат.

Автор: Gazeta.ua
  Наталія Лотоцька погодиться на щеплення, але іншим препаратом
Наталія Лотоцька погодиться на щеплення, але іншим препаратом

В Україні незначну алергічну реакцію на вакцину проти Covid-19 виявили у 126 людей. Тільки 1 особа за весь час потребувала нагляду лікарів. Такий показник на 10 тис. пацієнтів, які зробили щеплення.

Зараз ви читаєте новину «Краще перехворіти. Невідомо, чим нас колотимуть - чому українці бояться вакцинації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути