четвер, 08 жовтня 2009 09:55

Кожне п"яте дошкільня в Британії вміє користуватися швидкісним Інтернетом

Кожне п"яте дошкільня в Британії вміє користуватися швидкісним Інтернетом

35% британських дітей 12-15 років і 16% у віці від 8 до 11 мають доступ до швидкісного Інтернету прямо в своїх спальнях.

За даними звіту британського державного регулятора Ofcom, в 2007 році ці показники були істотно нижче: 20% і 9% відповідно.

Кожен п"ятий п"яти-семирічний британець користується Мережею самостійно, без нагляду батьків. У кімнатах 75% респондентів 12-15 років є ігрова консоль, причому кожен сьомий підліток грає на ній в онлайнові ігри. 5% дітей 5-7 років, 13% опитаних у віці від 8 до 11 і 25% 12-15-літніх дивляться телепередачі чи фільми на сайтах британських телекомпаній. Дві третини дітей зі старшої групи і близько 19% респондентів 8-11 років мають профілі в соціальних мережах.

Близько половини батьків, чиї дітлахи виходять в онлайн, встановили на ПК фільтруюче або контролююче програмне забезпечення, повідомляється у статті. Проте кожен десятий із батьків не підозрює про те, що за допомогою спеціального програмного забезпечення може контролювати дії дитини в Інтернеті.

Більшість батьків свято вірять, що їхні нащадки не відвідують в онлайні ресурси з "дорослим" контентом. На ділі все інакше: сучасні діти найчастіше використовують онлайн для перегляду відеороликів на сайті YouTube, спілкування з друзями в соціальних мережах і пошуку "сексу" і "порно". Крім того, діти часто заходять на сайт інтернет-аукціону eBay і читають онлайнову енциклопедію Wikipedia.

За матеріалом: Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Кожне п"яте дошкільня в Британії вміє користуватися швидкісним Інтернетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути