четвер, 22 жовтня 2020 20:01

Коронавірус: у Полтаві відмовились посилювати карантин

Коронавірус: у Полтаві відмовились посилювати карантин
Введення жорстких карантинних заходів створить у місті додаткову соціальну та психологічну напругу - Шамота. Фото: Reuters

У Полтаві відмовились посилювати карантин, попри перебування у червоній зоні через Covid-19.

Таке рішення хувалили зважаючи на додаткову соціальну та психологічну напругу. Про це повідомляє пресслужба Полтавської міської ради.

"У червоній Полтаві знову не посилили карантин. Введення жорстких карантинних заходів створить у місті додаткову соціальну та психологічну напругу, вважає секретар міської ради Олександр Шамота, тож сьогодні на засіданні обласної ТЕБ і НС переконав губернатора Полтавщини у необхідності залишити місто відкритим. Наразі, попри червону зону, у Полтаві все працює в штатному режимі. Обмежено роботу тільки розважальних закладів", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, Полтава залишається у червоній зоні. Щоденна статистика захворюваності показує стабільний приріст. Попри це в місті продовжують працювати всі заклади торгівлі, готелі та ресторани, салони краси та спортивні клуби. Тимчасово припинено роботу нічних клубів, кінотеатрів та інших розважальних закладів і закладів культури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навесні інфікованих майже не було, але зробили жорсткий карантин. У МОЗ пояснили, чому тоді все закрили

Завтра під час національної комісії ТЕБ і НС керівництво міста планує відстоювати цю позицію, але паралельно просять людей усе ж таки ізолюватися від соціальних контактів.

"Разом із тим і до полтавців маю кілька слів: припиніть ділити один одного на коронаботів і коронаскептиків. Вірус є - це факт. Темпи захворюваності зростають - це факт № 2. Ми з вами можемо впливати на динаміку розповсюдження - третій факт. Тому я вкотре прошу і закликаю: миття і дезінфекція рук - мастхев, маска в громадських місцях і транспорті - необхідність. Підприємці, забезпечте виконання саннорм на своїх майданчиках - прибирання, провітрювання, дезінфекція. Закупіть маски для відвідувачів і працівників. Ми маємо можливість працювати - це добре. Давайте зробимо цю роботу безпечною для всіх", - сказав Шамота.

Він також закликав від непотрібних контактів та порадив закуповувати продукти раз на 3 дні чи тиждень, щоб не ходити в магазин щодня, сплачувати рахунки через інтернет банкінг, щоб не стояти в чергах на пошті чи в банках і не користуватися транспортом, якщо потрібно пройти одну зупинку.

"На сьогодні у Полтаві продовжують хворіти 2690 людей. 42 людини померли. Ліжковий фонд зайнятий на 80%", - зазначається в повідомленні.

Суворий карантин в Україні запроваджувати не планують. Цього не робитимуть навіть попри 6-7 тисяч хворих на коронавірус щодня.

Зараз ви читаєте новину «Коронавірус: у Полтаві відмовились посилювати карантин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути