понеділок, 08 серпня 2011 17:50

Королева Єлизавета на вулиці просила грошей

23-річний литовський художник, Едгар Аскеловік, у місті Бірмінгем, що в Англії, зробив скульптуру Королеви Єлизавети, яку посадив жебракувати на вулицях Бірмінгема.

За годину "жебракування" скульптура збирала більше грошей, ніж художник заробляв за власну роботу. Так, Єлизаветта збирала по ? 12, а Едгар отримував тоді за годину ? 5,85.

Художник реалістичну скульптуру помістив у спальний мішок, одягнув на неї стару шубу та поставив неподалік відкриту валізу.

"Це було нереально - люди думали, що це справжня Королева. Вони торкались до неї руками й ногами. До скульптури підійшла навіть поліція, тому що спочатку подумала, що це бомба", - коментує Едгар власну витівку. Художник сказав, що якби не поліцейські, то він міг би заробити ще більше грошей.

Працюючи з фотографіями, він зробив скульптуру з використанням силікону та полістиролу "для забави", але відзначив, що робота також мала й політичне значення.

"Я приїхав з країни, в якій "процвітає" глибока криза на даний момент. А люди кажуть, ніби у Великобританії криза проходить, тому я уявив, а що, якби Королева була бездомною. Проте це більше для розваги. Це своєрідне співставлення Литви, яка перебуває в кризі, та Британії, яка з неї "одужує". І я хочу показати як я вмію цю проблему сприймати через призму жартів", - пояснив Едгар.

Молодий художник переїхав з Литви за програмою обміну до університету Бірмінгема два роки тому. Королева Єлизавета стала його першою скульптурою і він закінчив роботу над нею вже через місяць.

Зараз ви читаєте новину «Королева Єлизавета на вулиці просила грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути