Ексклюзиви
четвер, 17 грудня 2009 08:39

Кордон між Молдовою та Румунією очистять від колючого дроту

Кордон між Молдовою та Румунією очистять від колючого дроту

Молдова зніме весь колючий дріт на кордоні з Румунією. Про це повідомляє ІА REGNUM з посиланням на джерела в уряді Молдови.

Таке доручення молдовський прем"єр-міністр Влад Філат дав в середу, 16 грудня, на засіданні уряду новому керівникові прикордонної служби Олексію Ройбу. Відповідно до розпорядження прем"єра, документи про демонтаж дротяної загороди уздовж річки Прут повинні бути підготовлені до 20 грудня.

За словами Філата, "тримати колючий дріт з дружньою країною в 21-м столітті, коли кордони у всій Європі прозорі, і люди вільно пересуваються з країни в країну - це ганьба".

Огорожа з колючим дротом з"явилася на кордоні Молдови та Румунії за часів Радянського союзу. На початку 90-х років 20 століття, основна частина дроту була знята, за винятком ділянки кордону, що проходить по території Унгенського і Кантемірського районів Молдови.

Згідно з паном адміністрації Унгенського району, остання ділянка огорожі з колючого дроту повинна була бути знята до кінця 2009 року. Цей проект був схвалений Румунією, проте комуністична влада Молдови виступила проти його реалізації.

У вересні 2009 року влада Молдови ухвалила рішення про відміну візового режиму з Румунією. Він був введений минулим керівництвом країни після безладів в квітні 2009 року, в організації яких була звинувачена румунська влада. Проте на думку спікера молдовського парламенту, ухвала про візовий режим з Румунією не відповідала ухваленому раніше рішенню, відповідно до якого всім громадянам Євросоюзу гарантувався вільний в"їзд на територію республіки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кордон між Молдовою та Румунією очистять від колючого дроту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути