пʼятниця, 07 жовтня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ: Генштаб повідомив хороші новини з фронту

Контрнаступ ЗСУ: Генштаб повідомив хороші новини з фронту
Підтвердили ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки росіян, а також семи зенітних ракетних комплексів противника. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російський противник в Україні намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву активних дій Сил української оборони на окремих напрямках, не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Водночас ворог здійснює перегрупування військ на Південнобузькому напрямку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 7 жовтня.

"Російські окупанти обстрілюють позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснюють інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Виїмка, Красне, Бахмут, Майорськ, Веселе, Побєда, Невельське, Кам'янка та Тернові Поди", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини з фронту: поплічники росіян тікають разом з окупантами

Авіація ЗСУ протягом минулої доби завдала 23 удари. Підтвердили ураження опорного пункту, 15 районів зосередження озброєння та військової техніки росіян, а також семи зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили понад 20 безпілотників ворога. Зокрема: п'ять "Орланів-10", 15 Shahed-136 та один Mohajer-6.

"Ракетні війська й артилерія за минулу добу уразили п'ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, п'ять позицій ППО, два засоби артилерії, склад боєприпасів та переправу", – ідеться в повідомленні.

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена вважає, що Збройні сили України спроможні звільнити окупований росіянами Крим у разі продовження успішного контрнаступу в Херсонській області. Звільнення Криму Україною тепер цілком можливе.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ: Генштаб повідомив хороші новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути