Ексклюзиви
вівторок, 16 червня 2009 16:40

Конкурент Ахмадінежада рятує життя своїх прихильників

Конкурент Ахмадінежада рятує життя своїх прихильників
Мір-Хосейн Мусаві, який брав участь у виборах президента Ірану,<>закликав своїх прихильників не брати участь в запланованій на сьогодні акції протесту в Тегерані. Про це заявив представник Мусаві.

"Мусаві закликав прихильників не брати участь в акції, щоб врятувати їхні життя", - пояснив він.

Головний конкурент Ахмадінежада, Мір-Хосейн Мусаві ще у неділю офіційно опротестував результати. Згідно з іранськими законами, протест повинен бути розглянутий протягом 10 днів.

В неділю іранська влада оголосила, нібито діючий президент Ірану Махмуд Ахмадінежад переміг, набравши близько 63% голосів. За Мір-Хосейна Мусаві проголосували приблизно 34% іранців. Решті двом кандидатам віддали голоси близько двох відсотків електорату.

Противники Ахмадінежада звинуватили владу в численних порушеннях. На вулицях іранських міст після завершення голосування пройшли жорстокі сутички сил правопорядку з опозиціонерами. Сім людей було убито.

Головні противники Ахмадінежада - жителі столиці, інтелігенція та студенти. Причина їхнього обурення - катастрофа в економіці: інфляція досягає 25%, безробіття - 12,5%. За чотири роки президент встиг зіпсувати відносини із Заходом, з арабськими країнами, а його войовнича риторика погіршила інвестиційний клімат.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Конкурент Ахмадінежада рятує життя своїх прихильників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути