вівторок, 18 грудня 2007 08:11

Конгрес США відмовився дати гроші на Ірак

Палата представників Конгресу США схвалила в понеділок виділення додатково $ 31 млрд на військові операції в Афганістані в 2008 фінансовому році проте відмовилася дати гроші на Ірак. Демократи як і раніше пов"язують виділення будь-яких додаткових коштів на війну в Іраку з початком виведення американських військ з цієї країни. Президент США Джордж Буш не підпише законопроект про фінансування урядових установ, поки не будуть виділені гроші на Ірак, повідомляє ІТАР-ТАРС. У цілому Білий дім просив для кампаній в Іраку і Афганістані 2008 фінансового року $ 196 млрд.

Того ж дня нижня палата схвалила великий "суперзаконопроект" щодо фінансування федерального уряду на суму $ 516 млрд. За цей документ проголосували 253 конгресмени, проти – 154. Тепер своє слово має сказати сенат.

До зведеного документа увійшли законопроекти про фінансування 14 урядових установ. Проте президент Буш погрозив накласти на нього вето у зв"язку з тим, що демократи відмовилися виділити додаткові кошти на продовження військових операцій в Іраку. Білий дім спочатку запитав на ці цілі в 2008 фінансовому році, що вже почався, $ 50 млрд. Там розраховують, що ці кошти будуть включені в аналогічний законопроект, що розглядається американським сенатом, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Конгрес США відмовився дати гроші на Ірак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути