пʼятниця, 08 квітня 2022 09:39

Конфлікту з владою в "Еспресо" не було - Княжицький про відключення каналу

Конфлікту з владою в "Еспресо" не було - Княжицький про відключення каналу
Не було жодного рішення жодного державного органу про обмеження мовлення "Еспресо" Фото: facebook.com/profile.php?id=100001109580809

Нардеп фракції "ЄС" Микола Княжицький повідомив, що обмеження мовлення телеканалу "Еспресо" у Т2 технічно зробив в.о. директора концерну РРТ Сергій Семерей.

Перед війною нардеп Княжицький вирішив побудувати студію у Львові, бо мовити з Києва може стати складно. було зрозуміло, що попереду війна, а не шашлики. Про це Микола Княжицький розповів на сторінці у Facebook.

Нардеп розповів, що вони запустили у Львові "Еспресо" з нової студії, дали роботу сотням журналістів, поширили сигнал про Україну на десятки країн, дали українцям інформацію від "Голосу Америки" і BBC та інших партнерів, запустили кримсько-татарські програми.

"Еспресо" під час війни не був опозиційним і не думав бути. Навпаки - канал об'єднує суспільство. Але хтось вирішив вирубити канал. Технічно це зробив в.о. директора концерну РРТ Сергій Семерей. Хтось по телефону йому наказав. Навіщо? Щоб вбити канал, народжений на Майдані, щоб викинути на вулицю 300 журналістів, щоб зменшити кількість інформаційних українських каналів на замовлення росіян. Не вийшло розбомбити всі телевежі - то можна вирвати кабелі руками керівництва концерну", - сказав він.

Конфлікту з владою в "Еспресо" не було. Ніхто не пред'являв жодних претензій, не робив жодних пропозицій, нічого не просив. Не було жодного рішення жодного державного органа про обмеження мовлення "Еспресо".

"Просто пан Семерей, родом із Ковеля, на чиєсь замовлення вирішив знищити канал Майдану, викинути на вулицю 300 журналістів і допомогти на наступний день після появи відео з Бучі Кремлю знищувати українське мовлення. Пан Семерей вчинив кримінальний злочин. Але хтось тепер використовує ситуацію і не дає мовлення у Т2 відновити", - написав нардеп.

Мету обмеження депутат назвав очевидною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисники просять Зеленського повернути до етеру канали "Прямий", "Еспресо" та "5-й" і не обмежувати свободу слова - Княжицький

"Зірвати поставки озброєння з країн, чиї програми виключили з ефіру. Це США , Велика Британія, Франція. Ще одна мета - посварити між собою політиків, знищити єдність, яка нам так потрібна у боротьбі з ворогом. Не вийде. Ми переможемо російського агресора й українських негідників, які для нього працюють. Американці кажуть, що війна не завершиться швидко. Це погано, але ми витривалі, загартовані й правда на нашому боці", - заявив він.

Уранці 4 квітня Концерн радіомовлення, радіозв'язку й телебачення вимкнув мовлення українських телеканалів у цифровій мережі Т2. Відімкнули "Еспресо", "Прямий" і "5-й". Телеканали "чітко дотримувалися норм чинного законодавства", наголосив громадський діяч, політичний експерт, юрист Андрій Смолій у Telegram. "Жодних рішень щодо вимкнення не було. Просто взяли й відімкнули, повне беззаконня. Хоча "Еспресо" вже кілька тижнів транслює програми BBC News, DW, Voice of America, аналогічно "5-й". "Прямий" транслює національний марафон. Постає питання: чи це не диверсія на користь окупанта?" - написав він.

Зараз ви читаєте новину «Конфлікту з владою в "Еспресо" не було - Княжицький про відключення каналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути