неділя, 28 листопада 2010 17:35

Комуністів треба покарати за Голодомор - Наливайченко

Комуністів треба покарати за Голодомор - Наливайченко

Голова політичної ради партії "Наша Україна", колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступає за заборону комуністичної ідеології.Таку думку політик висловив, говорячи про подальші правові дії стосовно покарання винних в організації Голодомору 1932-33 років в Україні після судового рішення з визнання відповідальними за це радянських керівників.

"Далі це повинен бути суд над комунізмом і над комуністичною партією... На комуністичну ідеологію вийти на законодавчому рівні, заборонити як злочинну ідеологію, що призвела й призводила до знищення мирного населення", - вважає Наливайченко.

Також політик вважає за необхідне правовим шляхом визначити, що КДБ був злочинною організацією.

Водночас голова політради НУ сумнівається в доцільності забороняти чиновникам, які співробітничали з КДБ, обіймати посади в теперішній владі через недостатню доказову базу.

"Насправді ті архіви, які могли б стати основою для люстрації, до цього часу більшість їх засекречена, й вони - в Москві. Та частина архівів, що була й у нас, дуже часто сфальсифікована", - зазначив Наливайченко.

Політик також вкотре підкреслив, що Голодомор 1932-33 років був геноцидом українського народу, і назвав прописаною в законодавстві необхідність розслідування СБУ цього злочину.

"Стаття 442 Кримінального кодексу про геноцид визначає: Служба безпеки - головний орган, що зобов'язаний і розслідувати, і не допускати такі злочини... Тому й розслідування цієї справи було не просто примхою, а прямим моїм обов'язком, як і всієї служби", - заявив він.

Поряд із цим Наливайченко знову виступив за компенсацію жертвам Голодомору 1932-33 років в Україні відібраного в них майна.

Нагадаємо, 27 квітня 2010 року на засіданні ПАРЄ в Страсбурзі (Франція) Янукович виступив проти визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом, назвавши таке визначення неправильним і несправедливим.

Партія "Наша Україна" заявила, що відмова Януковича визнати Голодомор 1932-1933 років геноцидом є наругою над пам'яттю загиблих.

У 2006 році Рада визнала Голодомор 1932-33 років геноцидом українського народу. У результаті Голодомору 1932-1933 років, за різними оцінками, загинули від 3 до 7 млн людей.

Зазначимо, 27 листопада Україна та світ відзначають 77-мі роковини Голодомору.

Радіо Свобода

Зараз ви читаєте новину «Комуністів треба покарати за Голодомор - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути