середа, 15 липня 2020 15:18

Компанію-партнера Коломойського зобов'язали повернути Укроборонпрому $8 млн

Компанію-партнера Коломойського зобов'язали повернути Укроборонпрому $8 млн
Фірма-партнер Коломойського поверне "Укроборонпрому" $8 млн. Фото: ukroboronprom.com.ua

Державна акціонерна холдингова компанія "Артем", що входить до складу ДК "Укроборонпром", виграла арбітражний процес у американської компанії, яка не виконала контракт на виготовлення та поставку лінії для серійного виробництва корпусів великокаліберних снарядів на підприємстві.

Як пише пресслужба Укроборонпрому, колегія арбітрів Арбітражного інституту Стокгольмської Торгової Палати постановила стягнути з компанії Gray Fox (Gray Fox Aviation and Logistics, Inc.) на користь заводу суму в розмірі $8,3 млн, отриману в якості авансу за контрактом, а також відшкодувати всі додаткові витрати, пов'язані з процесом.

Зараз підприємство вживає заходів для виконання зазначеного арбітражного рішення на території США.

У березні 2018 року державний завод "Артем" уклав контракт в рамках державного оборонного замовлення з американською компанією Gray Fox на поставку стратегічно важливої лінії для виготовлення снарядів калібру 152 і 155 мм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укроборонпром виграв суд у російської компанії, якій мав сплатити $750 тис.

У травні 2018-го "Артем" заплатив постачальникові передоплату – $8,3 млн, але за рік обладнання на завод так і не було поставлено, а лінія не збудована. Ближче до завершення контракту представники компанії перестали виходити на зв'язок і надавати інформацію на запити підприємства.

У травні 2019 року ДАХК "Артем" розпочала арбітражний процес проти компанії Gray Fox в Арбітражному Інституті Стокгольмської Торгової Палати. Витрати, пов'язані з веденням міжнародного арбітражного процесу, ДАХК "Артем" покривала за рахунок власних обігових коштів.

За інформацією правоохоронних органів, кошти, отримані постачальником у якості авансу, були майже повністю перераховані на приватні рахунки керівництва Gray Fox та членів їхніх родин, тобто використані нецільовим способом.

Раніше стало відомо, що фірма "Рокіт-М" Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та їхнього оточення має намір виготовляти снаряди спільно з американською компанією Gray Fox. Саме ця компанія у 2018-2019 роках зірвала поставку лінії для виробництва снарядів на державний оборонний завод і не повернула завдаток у $8,3 млн.

Зараз ви читаєте новину «Компанію-партнера Коломойського зобов'язали повернути Укроборонпрому $8 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути