Ексклюзиви
четвер, 21 лютого 2013 12:22

Компанія Ахметова застрахувала Чорнобильську АЕС на 1,8 млрд гривень

Компанія Ахметова застрахувала Чорнобильську АЕС на 1,8 млрд гривень
Фото: job-sbu.org

Держпідприємство "Чорнобильська АЕС" 12 лютого уклало угоду зі страховою компанією "АСКА" (контрольний пакет акцій належить СКМ Ріната Ахметова) на обов'язкове страхування цивільної відповідальності за ядерну шкоду в 2013 році. Вартість угоди склала 2,27 млн грн, повідомляють "Наші Гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

У 2010 році Кабінет міністрів прийняв постанову "Про фінансове забезпечення цивільної відповідальності за ядерну шкоду з державним спеціалізованим підприємством "Чорнобильська АЕС". Документом визначено страховий тариф зі страхування відповідальності Чорнобильської АЕС на рівні 0,125% страхової суми. Виходячи з ціни укладеної угоди, страхова сума за можливу шкоду становить близько 1,8 млрд грн. Угоду з фірмою "АСКА" укладено як з представником об'єднання великих страхових компаній "Ядерний страховий пул".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Махінатори на зоні відчуження ЧАЕС заробили кілька мільйонів

У минулому році аналогічна угода обійшлася у 2,39 млн грн. ДСП "ЧАЕС" створено на базі Чорнобильської АЕС відповідно до указу президента України від 25 вересня 2000 року і постанови Кабінету міністрів від 25 квітня 2001 року. Воно є експлуатуючою організацією ядерних установок цієї АЕС на етапі зняття з експлуатації та подолання наслідків запроектної аварії, а також установок щодо поводження з радіоактивними відходами та сховищ для їхнього тимчасового зберігання.

Зараз ви читаєте новину «Компанія Ахметова застрахувала Чорнобильську АЕС на 1,8 млрд гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути