вівторок, 14 квітня 2020 15:34

Комісії вірусологів та пульмонологів перевірять обласні лікарні

Комісії вірусологів та пульмонологів перевірять обласні лікарні
Комісії перевірять обласні лікарні на готовність до прийому хворих на коронавірус. Фото 5.ua

​​Готовність обласних лікарень до прийому хворих на коронавірус перевірять комісії вірусологів та пульмонологів. Також перевірять протокол лікування таких недужих.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що 2 комісії - вірусологів та пульмонологів - перевірять стан забезпечення медичними засобами лікарень у регіонах та готовність медпрацівників до прийому хворих. Про це йшлося на традиційній нараді щодо питань боротьби з коронавірусом.

Також буде детально вивчено кожен випадок смерті, для з'ясування причини, особливо в областях, де рівень смертності надто високий.

"Справді, у деяких областях кількість смертей значно вища за інші. Це насторожує. Можливо, нашим лікарям у регіонах треба чимось допомогти", - зазначив президент Володимир Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опитування показало, як українці ставляться до карантину

У Тернопільській області, яка була серед лідерів за кількістю інфікованих коронавірусом, фіксують спад зараження Covid-19.

"Якщо нам вдасться пройти Великдень так, щоб не було скупчень і щоб поменше людей заразилися, ми зможемо говорити про покращення ситуації в Україні. Але доти кожен українець має усвідомлювати важливість карантину", - каже президент.

Майже 70% українців вважають запроваджений через поширення коронавірусної інфекції карантин ефективним, чверть - дають протилежні оцінки. Такі результати дослідження, проведеного 10-12 квітня соціологічною групою "Рейтинг".

Зараз ви читаєте новину «Комісії вірусологів та пульмонологів перевірять обласні лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути