неділя, 12 березня 2023 19:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир бригади ЗСУ пояснив, чому потрібно роздавати повістки на вулиці

Командир бригади ЗСУ пояснив, чому потрібно роздавати повістки на вулиці
Український військовослужбовець, командир відділення 68-ї бригади ЗСУ Павло Вишебаба пояснив, чому потрібно роздавати повістки на вулиці. Фото: 24 канал

Український військовослужбовець, командир відділення 68-ї бригади ЗСУ Павло Вишебаба пояснив, чому потрібно роздавати повістки на вулиці.

Боєць наголосив, що людей на війні треба змінювати, треба давати їм час відпочити. Адже протягом тривалого часу на передовій військові втрачають пильність. Про це він сказав в інтерв'ю "24 каналу".

"Чим довше ми на війні, тим більше у нас необов'язкових втрат. Втрачається пильність через емоційну та фізичну втому. Люди починають нехтувати безпекою. Вони настільки звикають до того, що можуть померти в будь-яку секунду, що вже перестають берегти своє життя. Які б ми не були патріотичні та підготовлені, нас треба міняти й давати можливість відпочити", – сказав він.

Павло розповів, що його бригада перебуває на передовій вже 12-й місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізація в Україні ‒ Резніков розповів про "цифровий продукт"

"Тому чоловіки не можуть нехтувати мобілізацією. Не можна забувати, що ми щодня втрачаємо людей – є поранені та загиблі. Цей резерв треба поповнювати", – зазначив військовий.

За його словами, наприклад, в 68-й бригаді не вистачає людей.

"Те, що людям не подобається, що військкомати за кимось бігають та видають повістки, а як ви хотіли? Черг до військкоматів вже нема, а нам потрібні люди. Якщо наш воїн зазнав поранення і поїхав на лікування, то його роботу робить інший", – зазначив він.

За словами Вишебаби, у його підрозділі зараз 5 бійців працюють за десятьох, довго так продовжуватися не може.

"Я розумію, що кинути мирне життя і піти у військо – складне рішення. Але як інакше? Тільки донатами не переможеш, нам потрібні люди", – підсмував він.

На фронті є підрозділи, які потребують ротації. Тому в Україні є потреба в мобілізаційному ресурсі. Водночас нині видно падіння ентузіазму у людей призовного віку. Про це розповіла керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

В Україні останнім часом активізувалася видача повісток в громадських місцях. Проте це не означає, що всіх, хто їх отримає, відправлять на фронт. Про це розповів секретар Ради нацбезпеки і оборони (РНБО) Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Командир бригади ЗСУ пояснив, чому потрібно роздавати повістки на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути