понеділок, 09 листопада 2009 13:02

Колумбія злякалась погроз Чавеса

Колумбія злякалась погроз Чавеса

Колумбія має намір винести на обговорення РБ ООН і Організації американських держав питання про військові погрози з боку президента Венесуели Уго Чавеса. Про це повідомляється в поширеній офіційній заяві прес-служби колумбійського президента Альваро Урібе.

"Колумбія не здійснювала і не має наміру здійснювати ніяких військових дій, тим більше проти братських країн, - наголошується в заяві. - Ми як і раніше готові до діалогу з Каракасом в рамках міжнародного права для рішення труднощів, що існують в двосторонніх відносинах".

В неділю, 8 листопада, Чавес звернувся до глави Білого дому Барака Обами із застереженням від розв"язування військової агресії проти Венесуели за допомогою Колумбії й звернувся до військових з вимогою "готуватися до війни".

Таким чином венесуельський лідер в черговий раз відреагував на укладений 30 жовтня військовий договір між Боготою і Вашингтоном, за яким американцям наданий доступ на сім військових баз на території Колумбії, що, на його думку, несе пряму загрозу для Венесуели.

У зв"язку з цим в прес-службі президента Колумбії повідомили, що "уряд Колумбії має намір винести на обговорення РБ ООН і Організації американських держав питання військових погроз з боку президента Венесуели".

У заяві також знову підкреслюється, що "єдиною метою договору є боротьба з наркотрафіком і незаконними збройними формуваннями, які вже багато років є джерелом бід для громадян Колумбії", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Колумбія злякалась погроз Чавеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути