Ексклюзиви
середа, 25 серпня 2010 09:37

Колумбійських підлітків вбивають за списком у Facebook

Колумбійських підлітків вбивають за списком у Facebook

Колумбійська поліція розслідує вбивство трьох молодих людей, чиї імена фігурували в списку, опублікованому в соціальній мережі Facebook.

У списку, що з"явився в мережі, були імена десятків підлітків, які проживають у місті Пуерто-Асіс на півдні Колумбії. Підлітків попереджали, що їх уб"ють, якщо вони не виїдуть з міста, передає Бі-Бі-Сі.

Двоє з цього списку були застрелені 15 серпня, ще один – через п"ять днів.

Зараз поліція за допомогою інтернет-експертів намагається встановити, хто стоїть за цими погрозами. Всього в "чорному" списку, за інформацією колумбійського омбудсмена Вольмара Переза Ортіза, перераховано 69 імен.

Як повідомили представники омбудсмена, в поліції спочатку поставилися до цієї інтернет-публікації як до розіграшу. Тільки смерть третьої людини зі списку змусила офіційних осіб зайнятися ним серйозно.

Справа не обмежилася тільки появою імен в інтернеті. На кількох автомобілях залишили загрозливі листівки, адресовані сім"ям молодих людей.

"Будь ласка, як родичі, попросіть їх виїхати з міста не пізніше ніж через три дні, інакше ми будемо вважати себе вимушеними вчинити так само, як 15 серпня (коли відбулися перші два вбивства - ред.), - говорилося в друкованих посланнях.

У понеділок 23 серпня в інтернеті з"явилися ще й імена 31 місцевої дівчини.

Як говорить влада провінції Путумайо, де розташоване місто, ці залякування спровокували паніку серед жителів, деякі з яких вирішили виїхати.

Поліція поки не висловила своєї версії щодо того, що відбувається, але, на думку омбудсмена, погрози можуть виходити від однієї з банд, яка прагне розширити сферу свого впливу.

Зараз ви читаєте новину «Колумбійських підлітків вбивають за списком у Facebook». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути