Ексклюзиви
понеділок, 11 лютого 2013 19:47

Колонія Луценка заробила на побаченнях 180 тисяч гривень

Колонія Луценка заробила на побаченнях 180 тисяч гривень
Екс-міністр МВС Юрій Луценко відбуває покарання у Менській виправній колонії №91. Фото: donbass.ua

Одна година побачення із засудженими Менської виправної колонії № 91, що в Чернігівській області, коштує 4 грн. Минулого місяця журналіст видання "Комерсант" написав, що за три години спілкування із екс-міністром Юрієм Луценко заплатив 12 грн.

"В цю суму входить опалення приміщення - 27 коп., споживання електроенергії - 35 копійок, заробітна плата обслуговуючого персоналу - 95 копійок, поточний ремонт приміщення, меблів, обладнання, належностей, інвентарю - 1 грн. 43 коп., знос обладнання, меблів, належностей, інвентарю - 1 грн. Усього чотири гривні", - порахував Сергій Сидоренко, перший заступник голови Державної пенітенціарної служби.

У відомстві уточнюють, що оплачують побачення засуджені, їхні родичі чи інші особи власними коштами. Готівку вносять в касу установи. Взамін отримують квитанцію. Безготівковою формою теж можна скористатись, тоді гроші фірма має внести на рахунок установи. Жодних пільг не передбачено законодавством.

"У 2012-му році Менська виправна колонія № 91 в Чернігівській області отримала 182 тис. 674 грн. Вони у повному обсязі були використані на утримання та поліпшення умов кімнат побачень", - уточнює Сидоренко.

У слідчих ізоляторах та установах виконання покарань вартість короткострокових побачень різна. Але не перевищує 4,70 грн. за годину. Може бути від двох до чотирьох годин.

Тривалі побачення коштують від 30 грн.

"Це звичайна житлова кімната. Укомплектована згідно нормативних вимог. У звичайній житловій кімнаті міститься ліжко, приліжкова тумбочка, шафа для одягу, стілець, стіл обідній, годинник настінний, гучномовець. Також загальні кухня, душова, санвузол з умивальником, - пояснює Сидоренко. - Є кімнати підвищеного комфорту з покращеним інтер'єром. В них додатково обладнано окрему кухню, кімнату для відпочинку, хол, ванну або душову кабіну, облаштовану сучасною сантехнікою, встановлені електрична або газова плита, микрохвильова піч, електрочайник, телевізор, холодильник, кондиціонер, пральна машина-автомат. Вартість від 50 до 100 грн. на добу".

Тут в суму входить ще вивіз сміття, прання та знос постільної білизни, споживання гарячої, холодної води та дезінфекція приміщення. Тривалість побачень залежить від пропускної можливості приміщень, в яких вони проводяться.

Зараз ви читаєте новину «Колонія Луценка заробила на побаченнях 180 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути