вівторок, 21 серпня 2007 10:36

Колишній військовослужбовець напав на пост 43-ї авіабригади у Василькові

Сьогодні вночі на пост 43-ї авіаційної бригади у селищі Васильків, що на Київщині, було вчинено напад з метою захоплення зброї. Про це сьогодні повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко.

За словами міністра, "сьогодні о 0.10 в 43-й авіаційній бригаді у Василькові був вчинений напад на пост з метою захоплення зброї". Гриценко. повідомив, що солдат строкової служби Роман Зеленчук, який був на посту, відповідно до статуту, зробив попереджувальний постріл вгору і, таким чином поклав нападника на землю. Зловмисника заарештовано і передано до міліції.

Гриценко також повідомив, що прийняв рішення нагородити Зеленчука відзнакою Міністерства оборони та надати йому відпустку на 10 діб за абсолютно точні дії на посту.

"Я дякую цьому солдатові, який, незважаючи на короткий термін служби в армії, виконав бойове завдання і тим самим унеможливив потрапляння зброї у злі руки", - сказав Гриценко.

Міністр також додав, що нападник є колишнім військовослужбовцем за контрактом цієї військової частини, який був звільнений за службовою невідповідністю. За словами Гриценка, затриманий повністю визнав свою вину, повідомивши, що хотів захопити автомат. Крім того, у нього були виявлені ніж, рукавички та удавка, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Колишній військовослужбовець напав на пост 43-ї авіабригади у Василькові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути