неділя, 05 лютого 2023 17:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Коли ймовірні нові наступи РФ – Резніков сказав

Коли ймовірні нові наступи РФ – Резніков сказав
ЗСУ та Генштаб готові до будь-якого розвитку подій. Фото: eastnews.ua

Сили оборони України очікують можливих наступів з боку Росії до символічної дати 24 лютого.

Але довіряти треба виключно офіційній інформації, сказав міністр оборони Олексій Резніков на брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Багато інформації, всі, мабуть, читали Telegram-канали, що вночі буде напад тощо. Ніякого нападу не відбулося. Дуже важливо слухати Генеральний штаб, його офіційну позицію. Коли буде зрозуміло, що окупанти сформували ударні угруповання, де, у якому місці. Наш Генеральний штаб це чудово знає", – вказав він.

Стосовно Харкова міністр зауважив, що зараз з боку Росії ударних угруповань немає. Але не можна виключати, що через деякий час вони можуть з'явитися.

"Ми все одно, звісно, очікуємо можливих наступів з боку росіян. Тому що лютий, вони люблять символізм. 24 лютого буде рік, як розпочалася ця навала, відкрита стадія українсько-російської війни, яка розпочалася 2014-го року. Тому очікуємо цього тиску. Ми готові, ЗСУ готові, Ставка верховного головнокомандувача постійно тримає на контролі, тому якихось неочікуваних речей для нас із вами немає", – сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бої за Бахмут і Кремінну: показали свіжі карти війни в Україні

На території Білорусі Міністерство оборони не зафіксувало сформованих ударних угруповань для наступу на Київ.

"Станом на сьогодні там немає такої концентрації військ. За нашими оцінками, не більше 12 тисяч російських вояків перебувають на полігонах в Білорусі", – пояснив міністр.

Резніков додав, що якби міжнародні партнери діяли на упередження, повномасштабної війни Росії проти України можна було б уникнути.

"Цієї війни можна було уникнути в принципі, якби зупинили "Північний потік-2", якби обрізали доступ до системи SWIFT, якби заборонили входження російських кораблів у міжнародні порти, якби перестала Європа купувати їх газ, що все одно зробили у результаті, якби почали блокувати активи російських олігархів – цієї війни можна було б уникнути", – підсумував міністр.

Президент Росії Володимир Путін віддав наказ до березня 2023 року захопити території Донецької та Луганської областей. Є ознаки того, що Росія готується до нової спроби масованого наступу та захоплення сходу країни, повідомив представник Головного управління воєнної розвідки Андрій Черняк.

1 лютого президент Володимир Зеленський заявив, що на фронті фіксується певне збільшення наступальних дій окупантів. А на сході України ситуація стає ще жорсткішою.

Зараз ви читаєте новину «Коли ймовірні нові наступи РФ – Резніков сказав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути