середа, 24 жовтня 2018 10:07

Коли і на скільки подорожчає проїзд у приміських маршрутках

Коли і на скільки подорожчає проїзд у приміських маршрутках
Проїзд в приміських маршрутках подорожчає. Фото із відкритих джерел.

Проїзд у приміських маршрутках може подорожчати на 1-4 грн. Столичні перевізники офіційно не заявляли про здорожчення разового квитка, але і не спростовують таку інформацію.

"Після підвищення вартості проїзду в міськтранспорту до 8 гривень маршрутники почали поступово підвищувати тариф до 7 і 8 гривень залежно від популярності маршруту. Такі зміни ми фіксуємо щотижня, але поки ніхто з них не заявив про вартість більше 8 гривень", - прокоментували в комунальній службі перевезень КМДА.

"Зараз максимум проїзду в столиці – 8 гривень. Якщо паливо і далі буде дорожчати, ціни доведеться піднімати, – пояснює Володимир Назаренко, директор компанії "Трансгруп". - Поки важко сказати, на скільки може подорожчати разова поїздка, потрібно розраховувати".

Піднімати тарифи на весь проїзд планують не усі перевізники, передає Сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про нові тарифи на проїзд

"По Києву ми поки не плануємо підвищувати вартість проїзду. 8 гривень – тариф, який дозволяє хоч якось триматися на плаву, але не розвиватися. Потрібно бути об'єктивними: у пасажирів недостатньо коштів, щоб платити більше", - коментує Юрій Нестерчук, директор компанії-перевізника "Союз-авто".

Назаренко, зазначає, що подорожчає проїзд у приміських маршрутках: "Проїзд у приміських маршрутках до кінця року подорожчає на 1-3 гривні залежно від довжини маршруту. Зараз проїзд у цих маршрутках різний - 19, 15, 9 гривень". Це підтверджують і в асоціації "Перевізники Київщини".

"Це закономірно, враховуючи зростання вартості палива. Проїзд у приміських маршрутках буде дорожчати, у деяких навіть на 4 гривні", - говорить глава асоціаціїперевізників Олексій Павленко. Він спростував чутки, що нібито на цьому тижні подорожчає маршрутка Києва - Біла Церква з 60 до 80 грн.

Зміну тарифу очікують у Білій Церкві. Проїзд може подорожчати із 5 до 8 грн. Рішення має приняти місцева міська рада.

Водій столичної маршрутки розбурхав мережу своєї нахабною поведінкою. Він відмовився приймати металеві гроші у пасажирки.

Зараз ви читаєте новину «Коли і на скільки подорожчає проїзд у приміських маршрутках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути