вівторок, 01 грудня 2020 15:16

Коли чекати на єдину магнітну бурю в грудні 2020-го

Коли чекати на єдину магнітну бурю в грудні 2020-го
Щоб пом'якшити вплив коливань магнітного поля на організм, бажано в цей період відмовитися від кави, алкоголю, куріння, гострої, солоної та жирної їжі, виключити стресові ситуації. Фото: pixabay

У суботу, 19 грудня, очікується єдина магнітна буря в грудні.

Астрономи також прогнозують кілька невеликих коливань магнітосфери, повідомили в Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Незначний сплеск магнітної активності очікується в середу, 2 грудня. Активність його буде невисокою, але може позначитися на самопочутті метеозалежних людей. У п'ятницю, 18 грудня, фахівці прогнозують 2-й сплеск, за яким 19 грудня відбудеться магнітна буря рівня G1 - слабка буря.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гороскоп на 1 грудня: які сюрпризи готує 1-й день зими

Цього дня хвилювання магнітного поля Землі може вплинути на роботу систем зв'язку, поведінку тварин, стан метеочутливих людей, гіпертоніків та гіпотоніків, людей похилого віку і тих, хто має хронічні захворювання. Під час магнітних бур люди можуть скаржитися на головний біль, перепади тиску, аритмію, шум у вухах.

Щоб пом'якшити вплив коливань магнітного поля на організм, бажано в цей період відмовитися від кави, алкоголю, куріння, гострої, солоної та жирної їжі, виключити стресові ситуації. Рекомендують також більше бувати на свіжому повітрі, але не на відкритому сонці, спати не менше 8 год. на добу, пити достатньо рідини, не менше як 2 л в день, у тому числі трав'яні чаї, робити зарядку, дихальну гімнастику, приймати контрастний душ.

На початку грудня температура повітря очікується від +2...4°C. До кінця місяця вона сягатиме від -13...15°C. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Зараз ви читаєте новину «Коли чекати на єдину магнітну бурю в грудні 2020-го». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути