понеділок, 22 березня 2021 08:59

Коли буде пік третьої хвилі епідемії Covid-19 в Україні - прогноз вчених

Коли буде пік третьої хвилі епідемії Covid-19 в Україні - прогноз вчених
Пік захворювання на коронавірус в Україні може бути за місяць. Фото: Фото:t.me/KyivCityOfficial

Пік захворювання на коронавірус в Україні може бути приблизно через місяць.

Посилювати карантинні заходи, навіть запроваджувати локдаун, в Україні варто на старті активнішого поширення інфекції з метою недопущення колапсу у медичній системі. Про це розповів академік НАН та НАМН України, доктор біологічних наук, голова Комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко.

"Я вважаю, що ситуація загрозлива. Ми повинні мати чітку державну позицію з цього приводу. Введення більш суворих норм карантину, навіть і локдауну, має бути на початку збільшення кількості інфікування людей. Пік буде, думаю, не раніше, ніж через місяць, може навіть і пізніше. Але цей максимум може бути дуже високим, або помірним. Зараз ми робимо все для того, щоб кількість людей, які будуть інфіковані та захворіють, була якомога меншою", – пояснив Комісаренко, передає OBOZREVATEL.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пацієнти з Covid-19 лежать у коридорах: показали фото

Він вважає рішення щодо запровадження жорстких норм карантину своєчасним та раціональним, адже нові штами Covid-19 стрімко поширюються, на відміну від "класичного варіанту", що був раніше.

Люди мають надалі дотримуватися маскового режиму та особистої гігієни. А також, у кого є можливість, - вакцинуватися. Адже вакцинація є єдиним ефективним шляхом запобігання інфікуванню.

За останню добу в Україні виявили 7892 нових хворих на коронавірус. З них дітей - 413, медпрацівників - 161. Загалом від початку епідемії коронавірус підхопили 1 554 256 українців. Такі дані станом на ранок 22 березня повідомляє МОЗ. Померли 30 098 пацієнтів, з них 157 за останню добу. Одужали - 1 260 842, за останню добу - 2993.

Зараз ви читаєте новину «Коли буде пік третьої хвилі епідемії Covid-19 в Україні - прогноз вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути