вівторок, 18 березня 2014 05:29

Кобзона можуть позбавити звання "Почесний громадянин Дніпропетровська"

Кобзона можуть позбавити звання "Почесний громадянин Дніпропетровська"

Жителі Дніпропетровська почали збір підписів за позбавлення звання "Почесний громадянин" народного артиста України і Радянського Союзу Йосипа Кобзона.

Як розповів на прес-конференції в понеділок один з ініціаторів акції журналіст Андрій Богатирьов, причиною стали неприємні висловлювання Кобзона про ситуацію в Україні.

"Ті заяви, які Йосип Кобзон робив ще в лютому, не красять почесного громадянина Дніпропетровська. Я вважаю, дніпропетровці заслужили кращого. У віці Йосипа Кобзона людина просто зобов'язана бути мудрою. Він мав би поберегти почуття, як своїх прихильників, так і своїх супротивників", - заявив Богатирьов.

За словами актора, ініціатора акції Максима Ряпулова, бажання позбавити Йосипа Кобзона звання ні в якому разі не применшує його заслуг як артиста, як співака.

"Але, я вважаю, що він вів себе не зовсім коректно по відношенню до своїх земляків. Я виріс на його патріотичних піснях, і не можу уявити, що ця людина підтримує політику Володимира Путіна", - заявив Ряпулов.

За словами Богатирьова, вже розпочато збір підписів жителів міста, які будуть передані в міськраду, і на квітневій сесії Дніпропетровської міськради це питання може бути розглянуто.

Кобзон - Почесний громадянин 28 міст Росії та України.

В Україні Кобзон носить звання "Почесний громадянин" міст Дніпропетровськ, Донецьк, Полтави та Одеси.

Ініціатори акції мають намір запропонувати міському голові Івану Киличенко, щоб гімн міста "Дніпропетровськ-мій рідний дім" на початку сесії міськради звучав у виконанні дніпропетровських співаків, а "не у виконанні Кобзона"

Як повідомлялося в ЗМІ депутат Полтавської облради Діонісій Каплін звернувся до міського голови Полтави Олександра Мамая з вимогою розглянути на сесії питання про позбавлення співака Йосипа Кобзона звання почесного громадянина міста.

Зараз ви читаєте новину «Кобзона можуть позбавити звання "Почесний громадянин Дніпропетровська"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути