Ексклюзиви
вівторок, 21 липня 2009 14:33

Кобзон переніс операцію в онкоцентрі

Кобзон переніс операцію в онкоцентрі
Народному артистові СРСР Йосипу Кобзону зроблена операція з приводу онкологічного захворювання.

"Йосипу Давидовичу зроблена операція, вона пройшла успішно, всенародно любимий співак почувається добре", - сказало джерело в оточенні співака. Як повідомлялось раніше, Кобзон був госпіталізований в онкоцентр на Каширському шосе.

Проблеми зі здоров"ям у співака почалися ще в 2001 році. Під час гастролей в Казахстані у нього заболіла спина, і він звернувся за допомогою до місцевих лікарів. Після повернення до Москви у артиста різко піднялася температура. Лікарі припустили розвиток септичного стану, їхній діагноз підтвердився. Можлива причина його полягала в тому, що переносний катетер, встановлений Кобзону під час поїздки до Казахстану, змістився, що могло викликати попадання інфекції в кров. Із зараженням крові він декілька днів пролежав в реанімації Красногорського військово-клінічного госпіталю. У 2004 році у Кобзона було виявлено онкологічне захворювання, після чого йому зробили першу операцію.

Йосип Давидович народився 11 вересня 1937 року в місті Часов Яр на Україні. Отримавши після закінчення Дніпропетровського гірського технікуму спеціальність майстра розвідувального буріння, Кобзон вже в армії стає переможцем республіканського конкурсу пісні в Тбілісі. Потім послідувала пропозиція в ансамбль пісні і танцю Закавказького військового округу.

Популярність прийшла до Кобзона в 1959 році, коли, будучи студентом Гнесенського училища, виступив в програмі Московського цирку на Цвітному бульварі з піснею Пахмутової "Куба - любов моя!".

З 1984 року професор Йосип Кобзон викладає естрадний вокал в Державному музично-педагогічному інституті імені Гнесиних. Серед його випускників - відома естрадна співачка Валерія.

Після розпаду СРСР Кобзон став дуже заможною людиною і в 1990-х роках часто звинувачувався в причетності до організованої злочинності. Цьому сприяв конфліктний і зарозумілий характер співака. Кобзону заборонений в"їзд до деяких зарубіжних країн, наприклад в США і Ізраїль, на що він сам неодноразово скаржився в інтерв"ю і навіть намагався ініціювати офіційні розгляди із цього приводу.

В середині 1990-х співак "урочисто попрощався" з естрадою, провів низку прощальних гастролей, але, не дивлячись на це, продовжив співати і виступати. У 2007 році дав серію ювілейних концертів по всіх столицях колишнього СРСР.

Кобзон кілька разів обирався в Державну думу від Агінського Бурятського автономного округу.

30 серпня 2003 року в Донецьку встановили скульптуру Йосипа Кобзона роботи Олександра Рукавішникова, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Кобзон переніс операцію в онкоцентрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути