Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2009 15:38

КНДР випустила ракети по американцях

КНДР випустила ракети по американцях
Дві ракети малого радіусу дії, випущені вдень 25 травня Північною Кореєю, були направлені на американські літаки-розвідники, які оглядали ймовірне місце ядерних випробувань КНДР. Про це повідомляє південнокорейське інформагентство "Ренхап" з посиланням на неназване джерело.

Чи потрапили ракети в ціль, не повідомляється. Міноборони Південної Кореї, зі свого боку, поки не змогло встановити характеристики запущених ракет.

За даними джерела "Ренхапа", запуски були проведені о 17:03 за місцевим часом. Біля полудня Північна Корея запустила іншу ракету "земля-повітря" малого радіусу дії. З чим був пов"язаний цей запуск не повідомляється.

Як повідомлялося, раніше 25 травня спочатку південнокорейські, а потім і північнокорейські ЗМІ повідомили про успішні ядерні випробування, проведені Пхеньяном. За даними, заснованими на сейсмологічній активності, підземний вибух був здійснений в районі міста Кільчжу.

Фахівці Міноборони РФ встановили, що потужність вибухового пристрою складала від 10 до 20 кілотонн. Повідомляється, що радіаційний фон в районі вибуху не перевищує норми.

У зв"язку з ядерними випробуваннями КНДР в Нью-Йорку в ніч на 26 травня за київським часом пройде екстрене засідання Ради Безпеки ООН, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «КНДР випустила ракети по американцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути