понеділок, 24 листопада 2008 12:10

КНДР розриває залізничне сполучення з Південною Кореєю

Північна Корея оголосила про припинення залізничного сполучення з Південною Кореєю та заморожування міжкорейського туристичного проекту в місті Кесон.

Як заявила влада КНДР, вказані заходи набудуть чинності 1 грудня. Крім того, Пхеньян "вибірково видворятиме" громадян Південної Кореї, які працюють в спільній промисловій зоні в Кесоні.

Відносини між Північчю та Півднем різко погіршали на початку цього року, після того, як президентом Південної Кореї став консерватор Лі Мен Бак.

Зокрема, він оголосив, що дотації Півночі повинні бути відповідні тому внеску, який КНДР вносить до справи мирного об"єднання Корейського півострова.

Пхеньян також украй негативно сприйняв заяви Бака про те, що подальша реалізація проектів економічного співробітництва безпосередньо залежатиме від прогресу в справі ядерного роззброєння Північної Кореї.

У відповідь на жорсткі заяви президента КНДР припинила діалог про майбутнє возз"єднання і погрозила розірвати всі зв"язки з Південною Кореєю.

Сильне роздратування Пхеньяну викликає і практика запуску неурядовими південнокорейськими організаціями повітряних куль у бік Півночі. З куль скидаються тисячі листівок з різкою критикою політики північнокорейського керівництва.

Влада КНДР стверджує, що за авторами листівок стоять державні структури Південної Кореї, повідомляє РБК.

Зараз ви читаєте новину «КНДР розриває залізничне сполучення з Південною Кореєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути