Ексклюзиви
неділя, 30 жовтня 2022 06:50

Класична осінь: на яку погоду чекати в Україні сьогодні

Класична осінь: на яку погоду чекати в Україні сьогодні
В Україні місцями дощитиме 30 жовтня. Фото: pexels.com

В Україну надходять нові порції теплого вологого повітря атлантичного походження.

Температурний фон в останню неділю жовтня виявиться на 4–6°С вищим за кліматичну норму. Найвищі показники очікуються в південній і західній частинах країни, повідомив народний синоптик Ігор Кібальчич.

"Слабовиражені атмосферні фронти в суботу й неділю стануть причиною невеликих короткочасних дощів у більшості областей України. Імовірні також місцями ранкові й нічні тумани. Таким чином, утримається класичний осінній характер погоди", – зазначив він.

У західній частині пройде невеликий дощ, на Прикарпатті – помірний. Температура повітря в нічний час становитиме +7…+12°С, вдень +13…+18°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переведення годинника: Укрзалізниця звернулася до пасажирів

У північних областях хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Мінімальна температура повітря становитиме +7…+12°С, максимальна +10…+15°С.

У центральних регіонах вночі й уранці місцями проллється дощ, вдень без опадів. Вночі температура повітря становитиме +8...+13°С, вдень +13...+18°С.

На півдні України мінлива хмарність, упродовж доби злегка дощитиме. Температура повітря вночі +8…+13°С, вдень +14…+19°С.

У східній частині вночі невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Температура повітря вночі становитиме +7…+12°С, вдень +12…+17°С.

У першій декаді листопада в Україні відбудеться плавний перехід від ранньої та зрілої осені до пізнішої. Народний синоптик Володимир Деркач розповів, якої погоди чекати українцям в останній місяць осені.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С.

Зараз ви читаєте новину «Класична осінь: на яку погоду чекати в Україні сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути