субота, 03 квітня 2010 12:04

Київський дельфінарій не збирається закриватися (ФОТО)

У понеділок громадська організація Національний екологічний центр розповсюдила інформацію, що екологічна інспекція і прокуратура Києва закриють і опечатають "Немо". Це філія одеського дельфінарію.

Екологи писали, дельфінарій не має права орендувати землю. Закидали, "Немо" не має дозволів утримувати в неволі морських тварин і використовувати їх у видовищах.

"Ці заяви б"ють по нашій репутації. Всі дозволи маємо, за оренду платимо Льодовому стадіону, податки відраховуємо. Ми відкрилися у вересні 2009-го. Дотепер, за півроку, було 30 перевірок - пожежників, санстанції, ветеринарів, управління благоустрою, інших установ. За день кількадесят людей дзвонять, питають - "Ви працюєте?". Чому громадська організація робить такі заяви?!", - обурився Олексій Кисловський, директор дельфінарію.

У "Немо" є чотири дельфіни: наймолодший Фліпер, Шкіпер, Каспер та найстарший Боцман.

"З Шкіпером легко працювати, він надійний. Боцман хитрує, лінується робити вправи. Часто дельфіни перехоплюють один в одного рибу, сперечаються, граються, як діти. Ми в їхні розборки не втручаємось", - розповів Сергій Бізюкін. Він тренує дельфінів два роки.

Дельфінів годують ставридою, мойвою, горбушею, сьомгою, молюсками. Рибу замовляють у Росії та Норвегії.

Перед основними номерами за участю дельфінів, "на розігріві" 15 хвилин виступають морські котики Норма й Кльопа. Після вистави люди виходять із зали усміхнені

"Чула про закриття дельфінарію. Дуже не хотілося б цього. Нам тут подобається. Видно, тваринки доглянуті, добре виступають. Дітки отримують величезне психоемоційне задоволення. Вже були тут, донька просила прийти ще", - розповіла Наталія Макаренко у фойє перед сеансом. На нього прийшло 90 відвідувачів. У залі 900 місць.

Перед виставою діти підходять до басейну, намагаються погладити дельфінів, сміються, плескають у долоні.

Фото: Наталія Чубенко/Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Київський дельфінарій не збирається закриватися (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути