понеділок, 16 листопада 2020 18:47

Київ скасував олімпіади через коронавірус

Київ скасував олімпіади через коронавірус
Міський етап учнівських олімпіад у 2021 році в столиці відбудеться дистанційно. Фото: pinterest.com

У Києві скасували ІІ (районний) етап учнівських олімпіад через пандемію.

Таке рішення прийняли у Штабі з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації заради безпеки дітей, заявив в. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський, повідомляє пресслужба КМДА.

"Зазвичай районний етап учнівських олімпіад відбувається у школах столиці у вихідні. У ньому одночасно беруть участь понад 40 тисяч дітей різного віку, 3 тисячі педагогів і 2,5 тисячі працівників технічного обслуговування з різних шкіл району. Проте через стрімке збільшення кількості нових випадків коронавірусної хвороби в Києві, вимоги карантину вихідного дня та велику кількість учасників олімпіад було прийнято виважене рішення. Цього року учнівські олімпіади проводитимуть без ІІ етапу", - сказав Мондриївський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував рішення про карантин вихідного дня

За його словами, міський етап учнівських олімпіад 2021 року в столиці відбудеться дистанційно. За традицією, він проходить у січні-лютому.

"Департамент освіти і науки вже доручив Інституту післядипломної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка розробити умови та модель проведення ІІІ (міського) етапу з використанням сучасних технологій", - зазначив Мондриївський.

Всеукраїнські учнівські олімпіади з навчальних предметів у столиці складаються з 27 дисциплін і проводяться у чотири етапи. І, ІІ та ІІІ - організовує місцева влада. IV Всеукраїнський етап - Міністерство освіти і науки.

У Верховній Раді зареєстрували постанову щодо скасування карантину вихідного дня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд підготував додаткові заходи для підтримки бізнесу та людей, які втратили частину доходів через нові обмеження.

Зараз ви читаєте новину «Київ скасував олімпіади через коронавірус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути