Ексклюзиви
вівторок, 13 квітня 2010 11:29

Кияни заблокувалися у будівельному крані на Гончара

Кияни заблокувалися у будівельному крані на Гончара

У вівторок о 7 годині ранку троє хлопців і дівчина заблокували роботу будівельного крану за адресою вул. Гончара, 17-23.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, вони залізли до кабіни крану і заблокувались всередині.

Близько 9:30 ранку до паркану будівництва під"їхало декілька машин, звідки вилізли кілька кремезних чоловіків у спортивних костюмах та шкірянках. Вони лаялися на мешканців прилеглих будинків із вулиць Гончара і Великої Житомирської.

Коли мешканці вулиці Гончара захотіли пройти на будівництво аби подивитися, що там робиться, з воріт до людей вийшов кремезний чоловік у шкірянці. Він почав розштовхувати людей і вдарив Володимира Пряхіна в груди та по голові.

У цей час у нього з карману випав пістолет.

Людей розтягли працівники Шевченківської міліції.

Люди почали вимагати, аби чоловіка з пістолетом заарештували, але працівники райвідділу Шевченківської міліції відмовилися це зробити і вимагали у В.Пряхіна написати заяву.

Кореспондентові Gazeta.ua вдалося по телефону поспілкуватися з хлопцями, які сидять в крані.

"Нас тут четверо, троє хлопців і одна дівчина Світлана. У нас у руках ухвала Шевченківського суду, апеляційного суду і протест прокурора про припинення скандального будівництва. Але воно не виконується", - розповів Ігор з громадської організації "Наша земля".

"Біля нас були бритоголові з битами, хотіли влізти через вікна, ображали дівчину. Ми вилізли сюди, щоб прийшли люди з прокуратури і всі механізми, які є на будівництві опечатали. Ми хочемо захистити Софію Київську, вона від цього будівництва вже тріщить по швам. Якщо в нашій країні не виконуються закони, то у нас немає іншого виходу, як залізти на кран і вимагати припинити цю вакханалію", - заявили активісти.

Наразі на скандальне будівництво приїхав заступник начальника міліції Шевченківського району Володимир Собченко. Він від коментарів відмовився.

Також тут присутні пожежна машина та карета швидкої допомоги.

Будівництво на Гончара заборонене ухвалою суду 10 грудня 2008 року, подовження дії якої було визнано рішенням Апеляційного суду від 6 січня 2010 року.

Залишаються невиконаними вимоги припису прокуратури Києва від 2 червня, яким вимагається від Державної архітектурно-будівельної інспекції скасувати дозвіл на виконання будівельних робіт та протесту прокуратури від 2 травня 2009 року до Київської міської ради, яким вимагається скасувати рішення про надання земельної ділянки ТОВ "Інвестиційно-будівельна група" за даною адресою.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кияни заблокувалися у будівельному крані на Гончара ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути