Ексклюзиви
вівторок, 07 квітня 2009 11:22

Кияни протестують проти будівництва на "Театральній"

Кияни протестують проти будівництва на "Театральній"

У вівторок, 7 квітня, жителі прилеглих до станції метро "Театральна" будинків, артисти, архітектори, студенти за підтримки народних депутатів України, депутатів Київради, громадських організацій і політичних сил збираються відновити пікетування незаконного і небезпечного будівництва за адресою вул. Б.Хмельницького, 7/20 (з боку вул. Пушкінської).

Як повідомляють активісти ініціативи "Збережи старий Київ", пікетувальники вимагатимуть припинення незаконного будівництва, відновлення благоустрою на перехресті вул. Б.Хмельницького і вул.Пушкінської, терміново демонтувати будівельний кран і повернути міській громаді Театральний сквер.

Активісти також звернулися до начальника Шевченківського РУ ГУ МВС України у місті Києві з проханням в рамках його компетенції надати охорону цьому об"єктові, щоб унеможливити це будівництво.

Вони також просять киян взяти участь і висловити свою громадську позицію щодо незаконного будівництва і відкритого ігнорування прав громади столиці.

Нагадаємо, згадане будівництво було відновлене у грудні минулого року. У 2007 році "Київметрополітен" визнав забудову поблизу станції метро "Театральна" небезпечною для "підземки". Услід за цим Київрада скасувала попереднє рішення про землевідведення. Але забудовник з цим не погодився і оскаржив його у суді. Його рішення на користь будівництва і відновлення робіт на Пушкінській змусило жителів апелювати до міського голови. У липні 2006 року представники Блоку Леоніда Черновецького провели пікет на знак протесту проти цього будівництва.

Жителі прилеглих до будівництва будинків розцінюють ситуацію як таку, що може призвести до техногенної катастрофи в центрі столиці і вимагають від Київради повернути земельну ділянку до комунальної власності і відновити Театральний сквер.

Як повідомлялося, народний депутат Володимир Стретович, посилаючись на результати перевірки, яку провів Київметробуд, заявляв, що станція метро Театральна може впасти через незаконне будівництво торгово-офісного центру на Богдана Хмельницького, 7.

Комісія встановила, що котлован під фундамент будівлі виритий так, що в разі сильних опадів станцію може затопити.

А у випадку невеликого зсуву купол станції взагалі може впасти. У такому випадку удар припаде на касовий зал і початок ескалаторної стрічки. Із моменту початку будівництва у жителів прилеглих будинків уже почали тріскати стіни в квартирах.

За матеріалами Українська правда, ЛIГАБiзнесIнформ, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Кияни протестують проти будівництва на "Театральній"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути