Ексклюзиви
середа, 10 жовтня 2007 10:27

Кит-убивця врятував свою дресирувальницю

Вони стали новою розвагою для туристів на Тенеріфе: косатки в Лоро-парку, розташованому в Пуерто де ла Круз. Але недавно трохи не сталося нещастя. Німецька дресирувальниця мало не втопилася після зіткнення з так званим китом-убивцею: колишня німецька модель Клаудіа Волькардт (29 років) з Вайнгейма – єдиний дресирувальник косаток європейського походження. Ці ссавці сягають 8 метрів у довжину і важать до 9 тонн. Нещастя сталося під час тренування в басейні, наповненому 22 млн літрів морської води. Незадовго до запланованого шоу для відпочиваючих Клаудіа несподівано "посварилася" зі своїм вихованцем – самцем косатки на прізвисько Текоа. Цей самець важить близько 1500 кг.

Клаудіа, що вивчає морську біологію, отримала від косатки удар такої сили, що у неї стався спазм легенів. Вона пішла на дно акваріума 12 метрів завглибшки, температура води в якому не перевищувала 13 градусів. І тут сталося диво: зі швидкістю блискавки Текоа поспішив їй на допомогу. Кит пірнув за своєю дресирувальницею і схопив її за праву руку ротом. І разом з нею сплив на поверхню – незадовго до того, як безпорадна молода жінка могла б захлинутися. Двоє її колег тут же стрибнули у воду і витягнули Клаудію з басейну. Рани на її правій руці кровоточили. Але дресирувальниця вижила.

Лікар швидкої допомоги надав постраждалій допомогу на місці. Потім поранена Клаудіа була доставлена на машині швидкої допомоги в стані шоку в університетську клініку в Ла Лагуну. Там поставили діагноз: перелом кістки передпліччя,  потрібна термінова операція. Сальвадор Іглесіас, представник парку Лоро, заснованого в 1972 році німцем Вольфгангом Кисльнгом, підтвердив у бесіді з Abendblatt: "Самець кита-вбивці дійсно врятував дівчину. У нього не було іншого виходу, як схопити її зубами за руку, щоб витягнути на поверхню".

Клаудіа Вольхардт, починаючи з 2006 року, коли був відкритий атракціон Orca Ocean, проводила зі своїми вихованцями 7-річним Текоа і 3-річною самкою Скілою по 9 годин щодня. Вона гралася з ними, навчала їх трюкам для шоу-програм, годувала їх. 4 косатки, що живуть у парку, з"їдають 250 кг оселедця, лосося та іншої риби. Німецька дресирувальниця любить своїх косаток більше за все. Недавно вона ділилася своїми враженнями: "Якщо ти одного разу поспілкуєшся з цими тваринами, ти ніколи в житті цього не забудеш – як перший поцілунок". InoPressa.

Зараз ви читаєте новину «Кит-убивця врятував свою дресирувальницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути