середа, 09 січня 2008 08:52

Китайські науковці вивели зелених поросят, що світяться

Двоє зелених поросят, що світяться, народились у Китаї. Свиня, яка народила таких незвичайних дитинчат, теж яскраво-зелена, а от їхній батько має найзвичайніше для свиней забарвленням. Свиня-героїня народилась у Китаї в грудні 2006 року, після того, як учені ввели в ембріон зелений флуоресцентний протеїн.

Зелена свинка народила 11 поросят, проте тільки двом передалася трансгенна характеристика їхної матері, а з цією характеристикою – і незвичайне забарвлення.

"Рот, ніжки і язики двох поросят стають зеленими під ультрафіолетовим світлом", – повідомив Лю Чжонгуа, професор Північно-східного Сільськогосподарського Університету в місті Харбін, центрі провінції Хейлунцзян.

"(З допомогою) цієї технології ми зможемо отримати прекрасні особини свиней зі зміненими генетичними характеристиками, і навіть вирощувати спеціальних свиней для отримання органів для подальшої трансплантації людині", – сказав Лю.

Новий рік за місячним календарем у Китаї – рік Щура – почнеться тільки в лютому, тож символом року на сьогодні в країні залишається саме Свиня, повідомило в середу агентство Рейтер.

Зараз ви читаєте новину «Китайські науковці вивели зелених поросят, що світяться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути