Ексклюзиви
субота, 29 березня 2008 14:33

Китай виплатить компенсації сім"ям жертв безладів в Тибеті

Китайська влада виплатить компенсації сім"ям загиблих в результаті безладів в столиці Тибету Лхасі, повідомляє Reuters. Виплати складуть 200 тисяч юанів (28 тисяч 530 доларів) кожній сім"ї.

Всього, за даними уряду, жертвами хвилювань в провінції 14 березня стали 18 осіб. За оцінкою незалежних спостерігачів, їх було більше ста.

Про те, яку компенсацію отримає сім"я поліцейського, загиблого, за офіційними даними, в ході безладів, не повідомляється.

У заяві китайській адміністрації Тибету, на яке посилається державне китайське агентство "Синьхуа", мовиться також про те, що всі постраждалі можуть звернутися за безкоштовною медичною допомогою. Крім того, влада Тибету готова допомогти у відновленні будинків і магазинів, яким був нанесений збиток.

За словами глави департаменту промисловості та підприємництва адміністрації Тибету, уряд також надасть безпроцентні або субсидійовані державою кредити для відновлення комерційних підприємств.

Міжнародне співтовариство тисне на Пекін з метою спонукати владу Китаю врегулювати конфлікт в Тибеті мирними засобами. Президент США Джордж Буш закликав Китай провести переговори з представниками духовного лідера Тибету Далай-ламою. Ряд західних політиків і громадських діячів закликає подумати над можливістю бойкоту Олімпіади в Пекіні цього року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Китай виплатить компенсації сім"ям жертв безладів в Тибеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути