вівторок, 01 червня 2010 15:02

Китай відправить на Місяць другий супутник і побудує там станцію

Китай відправить на Місяць другий супутник і побудує там станцію

Китай веде дослідження Місяця випереджаючими темпами і практично завершує підготовку до запуску другого місячного супутника - "Чаньє-2", повідомив у Пекіні на міжнародній конференції з питань дослідження Місяця заступник генерального директора Китайської космічної науково-технічної корпорації У Яньшен.

"Супутник" Чан'е-2 "і ракета-носій вже готові до виходу з підприємств, в даний час поводиться відповідне випробування приладів", - сказав він.

За його словами, "супутник буде запущений до кінця 2010 року". Особливістю даного супутника є більш досконала апаратура, ніж на супутнику "Чан'е-1", а також те, що він буде доставлений на орбіту в 100 км від Місяця, у той час як перший супутник знаходився від Місяця в 200 км.

Раніше керівник проекту з дослідження Місяця Луань Еньцзе в інтерв'ю китайським ЗМІ заявляв, що в порівнянні з "Чан'е-1" "Чан'е-2" є експериментальним супутником другої частини проекту місячних досліджень. Він буде використовуватися в основному для випробування нових технологій і нового обладнання, зниження ризиків, пов'язаних з реалізацією проекту.

Пекінська газета "Бейцзін ченьбао" у вівторок також вказала, посилаючись на заяву на конференції китайського експерта, що в міру вивчення Місяця за допомогою безпілотних засобів і підготовки відповідних умов Китай може створити на планеті населену дослідницьку станцію, питання про це в даний час обговорюється фахівцями.

Супутник "Чаньє-1" успішно здійснив посадку на Місяць 1 березня 2009.

Інтерфакс

Зараз ви читаєте новину «Китай відправить на Місяць другий супутник і побудує там станцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути