понеділок, 23 червня 2008 08:53

Китай обмежить доступ туристів на Еверест

Китай має намір обмежити доступ туристів на найвищу гору світу Джомолунгму (Еверест), щоб захистити її екологію, повідомляє в понеділок видання China Daily.

"Сміття, яке залишають мандрівники, серйозно загрожує крихкій екосистемі гори", - цитує газета директора управління по охороні навколишнього середовища Тибетського автономного району КНР Чжана Юнцзе.

У 2007 році китайську ділянку Евересту відвідали 40 тисяч туристів, які залишили там 120 тисяч тонн сміття. У першій половині 2009 року природоохоронні відомства КНР планують очистити схили піку від залишених людьми відходів.

Всі ці заходи робляться для того, щоб не допустити виникнення складної екологічної ситуації, яка існує на схилі Джомолунгми з боку Непалу. Об"єм сміття, що накопичилося там, настільки великий, що цей район називають "найвисокогірнішим звалищем в світі".

Сьогодні на китайську частину Евересту можуть піднятися тільки громадяни КНР. Тибетський автономний район, де знаходиться гора, тимчасово закритий для іноземців після безладів, влаштованих прихильниками незалежності Тибету, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Китай обмежить доступ туристів на Еверест». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути