понеділок, 26 жовтня 2009 17:08

Кім Чен Ір таємно побудував потужну ракетну базу

Кім Чен Ір таємно побудував потужну ракетну базу

КНДР завершила будівництво ракетної бази Тончхан, з якої зможе запускати сучасні міжконтинентальні балістичні ракети, - дальність їхнього польоту досягає 5 000 кілометрів, повідомляють високопоставлені джерела в Південній Кореї.

Тончхан будувалася декілька років, знаходиться за 200 кілометрів на північний захід від Пхеньяну і за 70 кілометрів на захід від ядерного центру в Йонбені.

Фахівці заявляють, що Тончхан як мінімум втричі більше комплексу Мусудан, звідки КНДР запускала ракети різного радіусу дії.

Нагадаємо, весною цього року Північна Корея провела другі в своїй історії підземні ядерні випробування. Потім, не дивлячись на жорстку реакцію світової спільноти, північнокорейці здійснили запуски декількох ракет і вийшли з шестисторонніх переговорів за своєю ядерною програмою. Після цього Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, що посилює санкції щодо КНДР.

На початку жовтня північнокорейський лідер Кім Чен Ір сказав, що Пхеньян готовий повернутися до шестисторонніх переговорів за ядерною програмою КНДР, але "ворожі відносини між КНДР і США повинні за допомогою негайних двосторонніх переговорів стати мирними зв"язками".

Вашингтон також заявив про готовність до переговорів. Реагуючи на повідомлення з Північної Кореї, офіційний представник Держдепартаменту США Іен Келлі сказав, що мета Вашингтону - переконати Пхеньян встати на шлях, який призвів би до перетворення Корейського півострова на без"ядерну зону. Келлі відмітив також, що кращим механізмом для досягнення цієї мети є шестисторонні переговори.

У свою чергу, президент Південної Кореї Лі Мен Бак в кінці вересня закликав Пхеньян "використати свій останній шанс" - відмовитися від ядерної зброї в обмін на гарантії безпеки і економічну допомогу. Він розкритикував попередні раунди переговорів, відзначивши, що вони дозволили Пхеньяну давати і не стримувати свої обіцянки.

Полит.ру

Зараз ви читаєте новину «Кім Чен Ір таємно побудував потужну ракетну базу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути