Ексклюзиви
вівторок, 18 серпня 2009 08:19

Кількість жертв аварії на Саяно-Шушенській ГЕС неухильно росте

Кількість жертв аварії на Саяно-Шушенській ГЕС неухильно росте

Міністр РФ з надзвичайних ситуацій Сергій Шойгу розповів журналістам у вівторок, 18 серпня, що кількість загиблих при аварії на Саяно-Шушенській гідроелектростанції виросло до 12 чоловік, передає РІА Новости. Раніше повідомлялося про 11 загиблих.

Кількість зниклих без вісти, за даними голови МНС, складає 64 людини. Напередодні надходили суперечливі відомості, згідно з якими їх налічувалися від 30 до 72 чоловік. Постраждали при аварії 15 чоловік.

Шойгу також підтвердив, що причиною аварії на ГЕС став гідроудар, проте причина його залишається невідомою. Крім того, він спростував дані, що у зв"язку з подією скидання води з гідроелектростанції буде збільшено, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Тим часом, як заявив очільник Міністерства енергетики Сергій Шматко, катастрофа приведе до здорожчання енергії в Сибіру на 5-7 відсотків. При цьому він обмовився, що даний прогноз є оптимістичним.

Аварія на Саяно-Шушенській ГЕС відбулася вранці в понеділок, 17 серпня. За попередніми даними, в результаті могутнього гідроудару зруйнованими виявилися декілька гідроагрегатів станції.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв аварії на Саяно-Шушенській ГЕС неухильно росте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути