Ексклюзиви
субота, 27 липня 2013 17:12

Кілька десятків вірян до Кирила не пропустили - найяскравіші "персонажі" святкування

Кілька десятків вірян до Кирила не пропустили - найяскравіші "персонажі" святкування

До Києва відсвяткувати 1025-річчя Хрещення Русі приїхала багато людей. Та поки віряни, священники та політики на чолі із Віктором Януковичем та Володимиром Путіним годину молилися на Володимирській гірці під началом Патріарха Кирила, вулицями міста розгулювали досить різні "персонажі". Всі хотіли на власні очі побачити Кирила та по-своєму відсвяткувати. Щоправда міліціонери їхнє бажання не розділяли. Людей пустили до пам'ятника Володимиру вже після того, як звідти пішли високопосадовці та священники.

1.

9.00 Біля Європейської площі збирається близько сотні людей. Переважно — літні жінки. Скромно вдягнуті, з іконами у руках. Розважала їх та міліцоінерів, що стояли навкруги, киянка Ірина Бєлкова.

"Товариши президенты СНД, садитесь в "Мерседесы", едьте назад в СССР, заезжайте в Беловежскую пущу, верните людям жизнь намного лучше, - кричала вона, приплясуючи. - Я жила неплооохо, в доме офицеров беплааатно. А сейчас у меня — ничего".

2.

Колоритний Володимир Шабаранський із Житомира цілий день намагався пробитися повз кордони з міліцією, аби потрапити на молебен. Вдягнений високій бордовій шапці, білому довгому одязі та з хрестом на грудях, встиг відзначитися з усіх сторін Володимирської гірки. Приїхав із двома хлопцями, дуже на нього схожими. Ті ж, коли проштовхували діда повз міліцію, кричали "Пропустіть Христа, не пускають Христа!". До пам'ятника Володимиру вдалося їм потрапити вже після завершення молебну.

3.

Три години простояли прочани неподалік Європейської площі. Розповідали про любов до Кирила та закликали до "русского мира". Час від часу співали церковних пісень та молилися. Підбурював прочан молодик спортивного складу. Ті ж його перехрещували, як "сатану".

Зараз ви читаєте новину «Кілька десятків вірян до Кирила не пропустили - найяскравіші "персонажі" святкування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути