середа, 16 жовтня 2013 09:15

"Київенерго" дає "тепло" за планом: люди мерзнуть через неправильно зведені будинки

Синоптичні прогнози і погіршення погодних умов невпинно наближають нас до холодної пори року. Тому міська влада заздалегідь розпочала підготовку столичного господарства до роботи в осінньо-зимовий період. З початку місяця через похолодання в місті почали вмикати опалення. На проблемних ділянках ремонтують теплоцентралі. Цього року "Київенерго" спрямувало на розвиток теплового блоку понад 270 млн. грн., з яких 200 млн. грн. – саме на заміну мереж.

До централізованого опалення вже підключено більше 6 тисяч житлових будинків, більше половини від загальної кількості, звітують у "Київенерго". Найбільше житлових будинків підключено у Деснянському (90,2%), Подільському (97,7%) Дніпровському (77,3%), Святошинському (80%), Шевченківському (74,5%) районах столиці.

"Вперше за останні роки ми підключаємо житлові будинки одночасно із об'єктами соціальної сфери. Щодня фахівці Компанії підключають в середньому 1300-1600 об'єктів, що у півтора рази більше, ніж у минулі роки. Як і планувалося, 9 жовтня ми плануємо завершити процес підключення житлового фонду столиці до тепла", – зауважує генеральний директор ПАТ "Київенерго" Олександр Фоменко.

Але попри злагоджену роботу комунальників, не в усіх оселях тепло. Мешканці столичного будинку на вулиці Феодосійській, 48/52 скаржаться на холодні батареї. Кажуть, що взимку "північний полюс" в їхніх квартирах щороку.

Взимку  в квартирах позначки термометра ледь досягають десяти градусів тепла. Люди встановлюють обігрівачі. Через це час від часу вибиває електрику.

"Моя внучка кашляла два місяці підряд. Ліки не допомагали. Викликали лікаря. Він сказав давати протиалергійні препарати, бо недуга через постійну сирість. Постійно боримося із грибком. Спасаємося обігрівачами. Сидимо, як їжаки. Платимо бешені гроші за світло, а що робити? Якось відключили обігрівачі й поміряли температуру, так зверху було +14, а внизу мінус один. Гарячої води немає, душ так-сяк прийняв — і все", - говорить Галина Степанівна. Жінка живе на першому поверсі.

"Будинок приносить місту мільйони, але на нас ніхто не звертає уваги. Ми ж не бачимо тепла! Ще відтоді, коли його побудували — мерзнемо. Взимку 6-8 градусів тепла", - додає консьєрж цього будинку Ніна Петрівна.

Окрім холоду вони вже більше десяти років живуть у страху, що їхні оселі зруйнуються. 16-поверхівку збудували ще 1991-го року, а через десять років визнали аварійною. Будинок вкрився тріщинами. З кожним роком руйнація прогресує. Люди вже збилися з рахунку, скільки разів звертались за допомогою до чиновників мерії, але безрезультатно.

- Ми вселилися сюди 1994-го. Будинок вже був проблемним, - розповідає Ніна Петрівна - В підвалі протікала якась труба, вода вимивала ґрунт — він просідав, затріщав по швах. Приходили з ЖЕКу, натягли хомут, трубу вивели на каналізацію. Нам пояснили, що її перекрити не можна, бо вона нічийна. Недавно знову та труба почала протікати. Підвал затоплює, вимиває ями. Ми спускалися туди із сусідами. Підходжу до ями, свічу на неї фонариком, бо підвал не освітлюється, й дна не бачу. Та яма якраз знаходиться між квартирами. Її ніхто не засипає, - додає вона.

Мешканці пригадують, що за двадцять років лише раз був косметичний ремонт. Через постійну сирість, просідання ґрунту, будинок вкривається тріщинами. Їх видно в під'їзді, біля ліфтів. Зі стелі сиплеться штукатурка. Люди постійно скаржаться, але ні відповіді, ні ремонту від чиновників не отримують.

 

Зараз ви читаєте новину «"Київенерго" дає "тепло" за планом: люди мерзнуть через неправильно зведені будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути