вівторок, 20 березня 2007 09:58

Касперський визнав нову Windows небезпечною

Лабораторія Касперського визнала Windows Vista менш захищеною системою, ніж Windows XP з пакетом оновлень 2 (SP2), повідомляється на сайті ZDNet Australia. До такого висновку прийшли експерти лабораторії після досконального вивчення системи User Account Control (UAC), вбудованої в Vista.

Система UAC відповідає за управління призначеними для користувача аккаунтами в операційній системі і делегування прав користувачів. Згыдно з висновками експертів Лабораторії Касперського, існує декілька способів обійти UAC, для того щоб отримати доступ до системи і обмежити права адміністратора системи.

- Питання, чи покращала система безпеки Vista, або навпаки, погіршала в порівнянні з XP, залишається відкритим, - повідомила кореспондента ZDNet UK на виставці CeBIT"2007 Наталія Касперська, генеральний директор Лабораторії Касперського.

Також Касперська підтвердила думку фахівців Symantec і McAfee про те, що система захисту ядра Windows Vista Patchguard ускладнює розробку антивірусного програмного забезпечення під операційну систему Microsoft. Patchguard забороняє виконувати програмний код, який зачіпає ядро системи, що, з одного боку захищає ядро від вірусів, а з іншого - ускладнює роботу сучасних антивірусів.

Представники Microsoft повідомили, що вкрай здивовані висновком експертів Лабораторії Касперського.

- Лабораторія Касперського є одним з наших кращих партнерів. Їх висновки здаються мені як мінімум дивними, - сказав Арно Едельманн, менеджер з безпеки продукції компанії Microsoft.

Євгеній Касперський, засновник Лабораторії, заявив, що, на відміну від хакерів, розробники програмного забезпечення вимушені долати бар"єри ліцензування і закритого доступу до функцій операційної системи Vista, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Касперський визнав нову Windows небезпечною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути