пʼятниця, 25 січня 2008 12:46

Картину Тиціана продали на Sotheby"s за 4,5 млн доларів

 Знаменита "Магдалина,  що кається", руки генія епохи Відродження Тиціана Вечелліо, відомого як Тиціан, продана на аукціоні Sotheby"s в Нью-Йорку за 4 млн 521 тисяча доларів, йдеться у повідомленні торгового дому. Попередня оцінка хрестоматійного шедевра складала від чотирьох до шести мільйонів доларів.

Топ-лотом торгів стала дерев"яна скульптура "Святої Катерини" невідомого майстра, виготовлена на початку XVI століття для храму на півдні Німеччини. Вона продана за 6 млн 313 тисяч доларів.

Магдалина Тиціана, спочатку написана для іспанського короля Філіпа Другого у 1560-і роки, миттєво викликала такий фурор, що була продана за величезні на ті часи гроші - 100 золотих дукатів - одному італійському магнатові.

Для монарха була створена друга копія майстра, а всього відомо як мінімум три подібні портрети.

Картина, виставлена на Sotheby"s, належить тепер приватному колекціонерові, ім"я якого не називається. Свій родовід ця "Магдалина,  що кається", веде, ймовірно, від колекції XVII століття, що належить голландцеві Мартіну Кретцеру. Портрет відреставрований у 2001 році.

2007 року торговий дім відзначав небувалий попит на полотна "старих майстрів", виручка від яких склала більше 300 мільйонів доларів, що на третину вище за результат попереднього року. Напередодні обсяг торгів перевищив 70 мільйонів доларів, повідомляє  РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Картину Тиціана продали на Sotheby"s за 4,5 млн доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути